Hava Durumu

MHP'den binbaşılarla ilgili kanun teklifi: 'Mağduriyet giderilmeli'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, MHP Konya Milletvekili Esin Kara ile birlikte, muvazzaf ve emekli binbaşı rütbesindeki askerlerin maaş ve hak mağduriyetlerinin giderilmesi için 'Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis'e sundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2020 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2020 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'den binbaşılarla ilgili kanun teklifi: 'Mağduriyet giderilmeli'

İsmail ARSLAN

TSK İç Hizmet Kanunu 3.ve 11. maddelerine göre binbaşı rütbesi, yarbay ve albaylar gibi üst subay statüsünde yer almasına rağmen, yıllar içinde diğer rütbelere getirilen haklardan yararlanamadı. Bu durum nedeniyle diğer subay ve astsubay emeklileri içinde binbaşılar aleyhine bir maaş dengesizliği ortaya çıktı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu ve MHP Konya Milletvekili Esin Kara, söz konusu durumun Türk Ordusu'nun geleneklerine ters, ilgili kanun kapsamındaki görev, makam, sosyal statü yönünden çelişki ve yasalara aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis'e sundu.

Emekli binbaşıların söz konusu mağduriyet nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadığı belirtilen teklif metninde, "Binbaşılar, hem mesleki hem de sosyal statülerine uymayan, TSK'nn onuru ile bağdaşmayacak şekilde ek iş yapacak duruma düşürülmüştür. Bu durum devletimiz ve TSK adına üzüntü verici olup, giderilmesine yarar görülmektedir" ifadeleri yer aldı.

Teklifin tam metni:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.