Hava Durumu

MHP'den İstanbul için çok sürpriz aday!

MHP kaynakları, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Bedrettin Dalan'ın düşünüldüğünü açıkladı. Dalan ise siyasete geri dönmeyeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2018 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'den İstanbul için çok sürpriz aday!

MHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sürpriz bir isim ortaya atıldı.

NTV'nin aktardığına göre, parti kaynakları Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Bedrettin Dalan isminin düşünüldüğünü belirtti.

Anavatan Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Bedrettin Dalan, 1984-1989 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmıştı.

Devlet Bahçeli'de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "İstanbul'da da bir sürprizimiz olabilir. Onun için ileri günleri beklemek lazımdır" ifadelerini kullanmıştı.

A HABER: 'DALAN SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM' DEDİ

A Haber'e açıklama yapan Bedrettin Dalan'ın ise, "Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım" dediği belirtildi.

ANKARA'DA DA MELİH GÖKÇEK İSMİ GÜNDEME GELMİŞTİ

MHP kaynakları daha önce de Ankara'dan Melih Gökçek'in aday gösterilebileceği söylemişti. Melih Gökçek bu iddiayı yalanlamazken, MHP lideri Devlet Bahçeli, "Melih Bey değerli bir şahsiyettir onu belediye başkanı olarak görmek istiyoruz. MHP'de belediye başkanı olursa canı gönülden destekleriz şeklinde yaklaşımlar vardır. Aday olmak istiyorsa o da ayrı bir konudur MHP'ye şeref kazandırır'' demişti. Buna karşı Melih Gökçek de, "Sayın Bahçeli, Türkiye'nin başı sıkıştığı her anda, ülkenin düze çıkışında anahtar rolü oynamış bir vatanseverdir. Sayın Bahçeli, sözleriyle beni inanılmaz şekilde onore etmiştir. Sözleri bana şeref vermiştir. Teşekkür ediyorum" ifadeleriyle Bahçeli'ye yanıt vermişti.

BEDRETTİN DALAN KİMDİR?

1941 yılında Bayburt'ta dünyaya gelen Bedrettin Dalan, İTÜ'de elektrik mühendisliği okudu. Anavatan Partisi kurucuları arasında yer alan Dalan, 1984 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.  ANAP'tan DYP'ye geçen Dalan, bu partiden milletvekili seçildi. Dalan, daha sonra ANAP'a geri döndü. 

Bedrettin Dalan, İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi'ni kurdu. Dalan, Ergenekon soruşturmasında şüpheli olarak yer aldı. Malvarlıklarına el konulmasına karar verildi. 
2010 yılında hakkında yakalama kararı çıkartılan Dalan, kararın kaldırılmasının ardından 2015 yılında Türkiye'ye döndü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.