Hava Durumu

MHP'li belediye başkanından ruhsat çıkışı: Türkçeden utananlar, bu milletin parasını alamaz

MHP'li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, kentte bulunan yabancı isimli iş yerlerine ruhsat vermeyeceklerini belirtip, "Türkçeden utananların, yabancı isim kullananların, Türk milletinin parasını almaya hakkı yoktur. Ben Mehmet Sarı olarak buna müsaade etmem, etmeyeceğim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2019 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2019 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'li belediye başkanından ruhsat çıkışı: Türkçeden utananlar, bu milletin parasını alamaz

Kentin birçok yerinde yabancı isimler verilen iş yerlerinin bulunduğunu belirten MHP'li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, bundan sonra açılacak iş yerlerine Türkçe isimler konmasını istedi. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre Sarı, yabancı isim koyan iş yerlerine belediye olarak ruhsat vermeyeceklerini söyledi.

'HERKES ÖZ BENLİĞİNİ KORUMAK ZORUNDA'

İş yerlerine yabancı isim koyma sorununun sadece Amasya'nın değil bütün Türkiye'nin sorunu olduğuna dikkat çeken Sarı, şöyle konuştu:

"Bu şehirde yabancı isim taşıyan kurum ve kuruluşlara, kafe, kafeterya, fırın, bakkal, ayakkabıcı, kunduracıdır, ruhsat verilmesini yasaklıyorum. Herkes öz benliğini korumak zorunda. Eğer Türkçeden utanıyorsa, Türkçe kelimeden sıkılıyorsa, Türk milletinin parasını almaya hakkı yoktur diye düşünüyorum. Mehmet Sarı olarak o fırsatı vermeyeceğimi beyan ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.