Hava Durumu

MHP'li Vahapoğlu Bursa'daki sulama sorununu Meclis'e taşıdı: 'Borular çürümüş, gereği yapılmalı'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Bursa'nın Kestel ilçesi Şevketiye Mahallesindeki tarım arazisini sulamak için yapılan boru sisteminin çürüme sorununu Meclis gündemine taşıdı: "Tarım ve Orman Bakanı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürü'ne gereği yapılmak üzere iletiyorum."

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2020 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'li Vahapoğlu Bursa'daki sulama sorununu Meclis'e taşıdı: 'Borular çürümüş, gereği yapılmalı'

İsmail ARSLAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Bursa'nın Kestel ilçesi Şevketiye Mahallesindeki sulama sorununu gündeme taşıdı. Bölgedeki ekilebilir nitelikte yaklaşık 2 bin 500 dönüm tarım arazisi olduğunu belirten Vahapoğlu, "Bu araziyi sulamak üzere 35 yıl önce yapılan sulama göletinin arazilere su dağıtan boru sistemi çürümüş ve kullanılamaz hale gelmiştir" dedi.

ÜRETİM MERKEZİ...

Şevketiye Mahallesinin Türkiye'nin ahududu, böğürtlen, yaban mersini, çilek gibi meyvelerin üretim merkezi olduğunu hatırlatan Vahapoğlu, "Göletin ve çürüyen boruların bir an önce elden geçirilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın yoğun talebini sayın Tarım ve Orman Bakanı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürü'ne gereği yapılmak üzere iletiyorum" ifadelerini kullandı.

PARA DIŞARI GİDİYOR

Şevketiye Mahallesi Muhtarı Süleyman Konez ise söz konusu göletin ve boru hattının eski olduğu için defalarca sorun yaşadıklarını belirterek "Gölete güvenmediğimiz için gerçek üretim potansiyelimizin altında kalıyoruz. Bu bölge ahududu, böğürtlen, yaban mersini, çilek gibi meyvelerin üretim merkezi. İç piyasaya yeteri kadar ürün veremeyince devlet ithal etmek zorunda kalıyor. İçeride kalması gereken para dışarı gidiyor. Göletimiz olursa 1 yılda masrafı amorti ederiz" dedi.

SAĞLIĞA DA ZARARLI

Muhtar Konez, çürüyen boruların tamiri sırasında da sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Hem bir maliyeti var hem de piyasada aynı borudan bulamıyoruz.  Ayrıca asbestli boru bunlar. Toplum sağlığına da zararlı. Dünya bu boru türünü terk etti. Halk sağlığını korumak adına mevcut boruların baştan sona yenilenmesi gerek" ifadelerini kullandı.

VAHAPOĞLU'NA TEŞEKKÜR

DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü'nün de konuyu yakından takip ettiğini belirten Konez, "Ancak çözümler hem geçici hem de yavaş. Sürecin hızlandırılması gerek. Bu konuda MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu'na destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Kendileriyle yaptığımız görüşmede sorunun çözümü için ilgililerle hemen temasa geçti. Bütçe ayrılacağı sözünü aldı. Ağustos ayında göletimizin hazır olacağını umuyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.