Hava Durumu

MHP'li Vahapoğlu'ndan çok önemli Gara açıklaması!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu Gara operasyonunun önemine ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hiçbir ülkenin, sınırının öte tarafında silahlı bir terör yapılanmasına müsaade etmeyeceğini, Türkiye'nin de bu kapsamdaki operasyonlarının meşru olduğunu vurgulayan Vahapoğlu, terörü destekleyen ülkeleri de tek tek saydı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2021 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'li Vahapoğlu'ndan çok önemli Gara açıklaması!

Bir televizyon programında Gara vahşeti ve terör gündemine ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu,  "PKK terör örgütüne hangi ülkeler destek veriyor?" sorusunu yanıtladı.

Operasyona ilişkin önemli bilgiler veren Vahapoğlu, "Sosyal Medya'da 'Gara'da ne işin var?' şeklinde ifadeler kullanılıyor. Bunu söyleyenler belli bir ekip. Bizin sadece Gara değil, o bölgedeki Avaşin, Metina, Basyan, Zap, Kandil, Hakkurk yani her nokta önemlidir. Peki, bu harekât niye yapıldı? Genelkurmay Başkanı'nın ifadesi; 75 km genişliğinde 25 km derinliğinde olan bir bölgeden bahsediyoruz. Askeri ifadeyle bu bölgeyi gece 2 civarında Hava Kuvvetleri, dövüyor ve yumuşatıyor. Sabaha karşı da daha gün ışımadan Kara Kuvvetleri'ne bağlı komando birlikleri, helikopterlerle iniyor. Ne için? İki şey için. Birisi bölgeyi temizlemek, ikincisi bölgede bulunduğu teyit alınan ve infaz edilmiş 13 şehidimizi almak üzere. Hiçbir ülke, dibindeki komşu bir ülkede beslenen ve orada üslenen bir terör grubunun yaşatılmasına müsaade etmez. Bu devletlerin, devlet hukuku açısından en doğal hakkıdır. Bu hakkı kullanarak Türk ordusu, bu bölgeye girmiştir. Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlama zorunluluğu vardır ve bunun için kuvvet kullanması da meşrudur. Güvenliğinin dışında menfaatleri için de gelebilir. Çünkü küresel boyutta baktığımızda 3-5 tane ülkenin kendi menfaatleri için hangi bölgelerde ne işler yaptığını görüyoruz. Fransa Libya'ya, Suriye'ye müdahil oluyor. ABD dünyanın her köşesine müdahil oluyor. Güvenliğini ilgilendiren de hiçbir şey yok. Kendisine 15 bin km uzaklıktaki Afganistan'ın Kandahar dağlarını gidip bombalayabiliyor. Benim için tehdit oluşturuyor diyor" ifadelerini kullandı.

TEHDİT KAYNAĞINDA KURUTULMALI

Vahapoğlu, "Zap suyunun genişliği kadar taş atımı bir mesafenin ayırdığı bölgenin bir tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti, öte tarafta Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düşmanı bulunuyor. Ve ülkesini kontrol edemeyen, kısmen de bir dönem bize karşı kullanan ve şuan kullanıp kullanamadığı da tereddütlü olan bir ülkenin topraklarından bu tehdit geliyor. O zaman o tehdidin kaynağında kurutulması zorunluluğu var. Ve Türkiye bunu yapmıştır" şeklinde konuştu.

TERÖR DESTEKÇİSİ ÜLKELER

Milletvekili Vahapoğlu, "Gara'nın diğer terör yuvalarına kıyasla daha batıda ve dağlık bir bölge olduğunu vurgulayan Vahapoğlu, "Buraya dokunulamayacağı düşünülüyordu. Bunlar, şuanda Türkiye'yle açık ya da örtülü hesabı olan bütün devletlerden destek alıyor. Dünya da silah kaçakçılığı rastgele örgütlerin yapacağı iş değildir. Silah kaçakçılığının arkasında devletler vardır. Örnek vereyim; Avusturya'nın çok popüler bir silahı sıfır ambalajında olarak Kuzey Irak'ta satılıyorsa bunu düşünmek lazım. Ya da Çin'in, Rusya'nın ürettiği kaleşnikof sıfır ambalajında oraya sürülüyorsa mühimmatı aksamadan takviye ediliyorsa bu silahı ve mermiyi üreten devlet bu işin arkasındadır. Teröristin elinde ABD'nin Türkiye'ye vermekten imtina ettiği piyade tüfekleri var. Almanya'dan tutun İngiltere'ye, Rusya'dan tutun Çin'e, İtalya, Fransa, Belçika, hatta Kanada hiçbirisi temiz değildir" diye konuştu.

Vahapoğlu, sözlerimi şöyle sürdürdü: "PKK, Suriye'de Esad ile birlikte ve pazarlık ediyor. Rusya ile birlikte orada merkezi var. ABD ile birlikte. PKK İŞİD ile birlikte. Bu örgütün İsrail'le gayet arası iyi, hiçbir sorunu yok. Irak ile arası iyi. Bu örgütün Avrupa Birliği ülkeleriyle arası gayet iyi. Türkiye özgürlükler ülkesidir. Almanya'da Fransa'da polisin müsaade etmediği adam sokağa çıkamaz. Oralarda her türlü desteği alıyor, yaşama imkanı buluyor ve propagandalarını yapabiliyorlarsa Türkiye'nin yüz yıla aşkın süredir diplomat bulundurduğu ülkelerde Türkiye'nin menfaatleri o ülke tarafından tanınmazken iki tane mekaplı terörist propagandasını kabul ettirebildiyse bu diplomatımızın başarısızlığı değil o ülkenin teröristi desteklemesinin sonucudur. Çünkü terörist onun işine yarıyor. Onu maşa olarak kullanıyor."

CHP'YE ELEŞTİRİ

Gara şehitleri hakkında yapılan açıklamalar üzerinden CHP'yi eleştiren Vahapoğlu, "CHP, ilkeleriyle birlikte her şeyi değişmiş bir parti haline geldi. İktidarı hedeflediğini de zannetmiyorum. Muhtemelen Türkiye'yi karıştırmayı hedefliyor. Atatürk'ün kurduğu partiyim ve Atatürkçüyüm diyerek Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyete düşman bir grupla iş birliği yapan bir partinin, o grubun dayandığı PKK'yı anmasını bekleyemeyiz. CHP, bugün maalesef PKK'nın siyasi uzantısının güdümüne girmiş bir partidir" dedi.

Vahapoğlu, ayrıca MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' sözlerini tekrar hatırlattı.

İşte Vahapoğlu'nun çarpıcı açıklamalarının tamamı:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.