Hava Durumu

MHP lideri Bahçeli'den 'ekmek zammı' tepkisi: 'Proje başlatıyorum'

Ekmeğe yapılan yüzde 15 zamma çok sert tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, "Yüzde 15'lik zam insani ve vicdani değil. Askıda ekmek projesini başlatıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP lideri Bahçeli'den 'ekmek zammı' tepkisi: 'Proje başlatıyorum'

Ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 15 zam geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bu zam oranının illerde farklılık gösterebileceğini söyledi. Balcı, "Yüzde 15 bir fiyat artışı söz konusu olacak. Bugün 52 vilayette ekmeğin kilogramı 5 liradan diğer illerde daha farklı satılıyorsa illerdeki maliyet oranı ona göre yapılacak. Türkiye'nin hiçbir yerinde kilogram 5.75 TL'nin üzerinde olmayacak. Bunun da en makul oran olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmeğe yapılması beklenen yüzde 15'lik zamma sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Ekmeğin kilosuna yüzde 15'lik zam insani ve vicdani boyutta değil. Bu sebeple Ankara'da özellikle de Çankaya'dan başlamak üzere 'Askıda ekmek projesi'ni başlatıyorum. Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer iki ekmek alacaksa üç ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncı ile paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde 'Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?" diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli. Unutmayalım ki, inancımız 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' esasına dayanmaktadır" ifadelerini kullandı.

MHP Lideri gazetecilerin, "Talimat verdiniz mi" sorusunu da "Gerekli talimatları veriyoruz. Çalışmaları ve girişimleri başlatıyoruz" şeklinde yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.