Hava Durumu

MHP lideri Bahçeli'den 'EYT' açıklaması!

Geçirdiği rahatsızlığın ardından ilk kez TBMM'ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bir soruya ''Hükümetin tavrını destekliyoruz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2019 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2019 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP lideri Bahçeli'den 'EYT' açıklaması!

Eylül ayında geçirdiği üst solunum rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ve bu süreçte çalışmalarına ara veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geldi. Partisinin grup toplantısı nedeniyle TBMM'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gruptaki konuşmasının ardından Meclis kulisinde Bahçeli ile bir araya geldi. Uzun süre sohbet eden ikiliye Binali Yıldırım ve partililer eşlik etti.

MHP lideri Bahçeli, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bir soruya "Hükümetin tavrını destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetinin de değerlendirmesi
Türkiye açısından bize göre isabetli olmuştur" diye yanıt verdi.

GEBERECEK DEDİLER, ŞİMDİ BURADAYIZ

Bahçeli, sağlık durumuyla ilgili tartışmalar konusunda ise "Herkese sağlık diliyorum. Sağlık her şeyin başı, bizi eleştirenler, 'geberdi' diyenler, 'geberecek' diyenler, 'MHP böylelikle parçalanacak' diyenler... Şimdi buradayız, Allah'ın verdiği ömrü yaşamaya çalışıyoruz. Allah'a şükür dua edenler iftira edenlerden çok fazla."

ÇAVUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun güvenli bölge konusunda kullandığı "ABD ve Rusya gereğini yapmadı" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine "Dışişleri Bakanı'nın görüşü sağlıklıdır, kararlılık ifade eder. Şartlar ne olursa olsun, güvenlik bölgesi konumundaki Türkiye'nin aldığı tavrın devamı gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'lilerin durumuyla ilgili ''Seçim kaybetsek de yokum" açıklamasını yapmıştı.

EYT NEDİR?

Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. EYT sorunu 1999'da emeklilik yaşını yükselten 4447 sayılı kanun ile ortaya çıktı. 8 Eylül 1999 gününe kadar

işçiler emeklilik için iki şartı yerine getirmesi gerekiyordu: Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl sigortalılık süresi ve 5000 günlük prim ödeme gün sayısı.

Yapılan değişiklikle emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 60'a, prim gün sayısı ise 7000 güne yükseltildi. 8 Eylül 1999 gününden önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58 erkeklerde ise 44 ile 60 yaş arasında değişen kademeli geçiş süresi getirildi

NE ZAMAN EMEKLİ OLURLAR?

Bugün yasa çıksa dahi EYT'lilerin hemen emekli olması mümkün değil. EYT'lilerin emekliliğinin en az 10 yıllık süreye yayılacağı, emekli olacakların sayısının 750 bin ile 1 milyon kişi aralığına düşeceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.