Hava Durumu

MHP lideri Bahçeli: Terör ajanları gençlerin peşinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türk gençliği zekidir, çalışkandır. Bu yüzden yozlaşmış akımlar, terörizmin ajanları, marjinal çevreler, gençlerin peşindedir. Sevgili gençler hiçbirinizi kaybedemeyiz. Kızgınlığınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir fakat sizler bizim için paha biçilmez öneme sahipsiniz." dedi. Öte yandan Bahçeli, kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almadıklarını ve bu şekilde analiz etmediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP lideri Bahçeli: Terör ajanları gençlerin peşinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Elbette ne geçmişimizi unutma lüksümüz ne de geleceğimizi ihmal etme hakkımız vardır. Boğaziçi Üniversitesi'nde yeşeren olaylar, geniş çaplı istismar kampanyalarını yeniden deşifre etmiştir. Gençlik gelecek ümididir.

"KUŞAKLARI X,Y, Z ŞEKLİNDE ELE ALMIYORUZ"

Biz kuşakları X,Y,Z şeklinde ele almıyoruz. Milleti bir görüyor, adına Türk milleti diyoruz. Gençliği bir değerlendiriyor, Türk gençliği diyoruz. Her insan bizim için hurmete layıktır. Gençlikten taviz vermemiz, onları kaotik şartlarında sahipsiz bırakmamız söz konusu olamayacaktır.

Biz Türk gençliğinin ruh kökünü, yüreğinde kopan fırtınalı sahilleri kendimizi bildiğimiz kadar iyi biliyor ve içselleştiriyoruz. Hiç fark gözetmeksiniz alayını birden hasretle kucaklıyorum. Onlar bizim her şeyimizdir. Gençlik hür istikbalimizin mimarı, mirasçısıdır.

Gözümüze nasıl bakıyorsak onlara da öyle bakmalıyız. Gençliğin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluğun olmadığı kanaatindeyiz.

15-24 yaş grubunda yaklaşık 13 milyon kardeşimiz bulunmaktadır. Türkiye'nin genç nüfus oranı AB ülkelerinin oranlarından çok daha fazladır. Bu tablo potansiyel gücümüzün apaçık delilidir. Türk gençlerinin aklını bulandırmaya, geleceğini karartmaya çalışan iç ve dış mihraklarının ana gayesi bu güçten korktukları içindir.

"DAĞA GÖNDERECEK TEK BİR EVLADIMIZ DAHİ YOKTUR"

Nasıl ki istiridye zoru görmeden inci yapamazsa zorlukları görmeden irademiz sivrilemeyecektir. Gençliğimizi esir etmek için kuyruğa girenlere izin vermeyeceğiz. Bizim kalbimizde her gencimize yer vardır. Onun bunun şiddet aparatlarına dönüşsün istemiyoruz. Her hangi bir kaygıya kapılmalarını aklımızın ucuna bile getirmiyoruz. Kimliksiz siyasetçiler, terör örgütlerine taşeronluk yapanlar, vatansızlar, şunu iyi bilsinler ki; Bizim ne dağa gönderecek, ne üniversite kapılarındaki eylemlerde kaybedecek tek bir gencimiz, tek bir evladımız dahi yoktur.

Devşirdikleri kişilerin eline silah tutuşturanlar, üniversitelere tezgâh kuranlar bunun bedelini ağır ve acıklı şekilde ödemelidir.

Türk gençliği uyanık ve dikkatli bir şuura, ailesine ve arkadaşlarına karşı saygılı bir üsluba sahiptir. Bunun aksi iktimatinde olanlar kandan faydalanan vampirlerdir.

Hak ve özgürlük mücadelesi meşru ve hukuki sınırlar içinde insan onurunun parçasıdır. Özgürlüğün sınırı başkalarının özgürlüğüdür. Hayatı yaşasın ve kahrolsun sloganları arasına sıkıştırmak insansa yaşama sırt çevirmektir.

"HER KÖTÜ KORKAKTIR"

Bir anlık gaflet, bunalım, yanlış adım hayatı boyunca tesirini koruyacak maliyet çıkaracak demektir. Kötü arkadaşlık yaygın kötülük demektir. Her kötü korkaktır.

Önemli olan kötülükleri söküp atacak olan dirayete sahip olmaktır. Hepimize düşen vazifeler vardır.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki her gelişme her şekilde çarpıtılmıştır. Bu işin içinde ne yazık ki bazı siyasi partiler de yer almıştır. 

Hiçbiri sırtında taşıdığı mevki ile ahenk içinde yaşamıyor. CHP'den tutun İP'e kadar, HDP'den tutun diğerlerine kadar çirkin manzara bunu göstermektir. Gençlere tavsiyem şahsiyetinizi kazanın, kendinizi bilinçlendirin. Zira cisminizle değil, ruhunuzla insan olacağını lütfen aklınızdan çıkarmayın. Her yaptığınız işe bağlanın.

Gençlerimiz müsterih olsunlar, zaman öncelikleri hep değiştirmiştir.

Bugünün genci, yarının yetişkinidir. Hepimiz genç olduk. Bazen hesabını yapamadığımız hayal kırıklıklarımız oldu. Yeri geldiği yılgınlığın tozunu yuttuk. Düşüncemiz harbiydi, akıbetimiz hayroldu, harcı da haysiyetlerle karıldı.

Hayatın erken dönemlerinde yapılması gereken ödevler vardır ve bellidir. Erken davranmak yerine geç kalınırsa hayatın zorlu yolları, trajik yanları teker teker belirginleşecektir.

Gençlik filizlenmiş dinanizmiyle zoru başaracaktır. Yaşanan her anımız tarihe karışıyor. Gençlik manevi bir servettir, israf edilmemelidir. Gençlerimizin safiyane düşünceleri, samimi dilekleri muhteremdir. Konuşmak, tartışmak, daha güzeli amaçlamak insan olmanın alametifarikasıdır.

"SEVGİLİ GENÇLER HİÇBİRİNİZİ KAYBEDEMEYİZ"

Türk gençliğinin devletine söyleyeceği her söz öncelikle ahlak ilkeleriyle perçinlenmelidir. Gençlerimiz belki de yapılmayanı yapmayı başaracaklardır. Türk gençliği zekidir, çalışkandır. Bu yüzden yozlaşmış akımlar, terörizmin ajanları, marjinal çevreler, gençlerin peşindedir. Sevgili gençler hiçbirinizi kaybedemeyiz. Kızgınlığınız olabilir, tepkileriniz sivri olabilir fakat sizler bizim için paha biçilmez öneme sahipsiniz.

Kıt kanaat imkanlarla okuduğunuz okulu bitirmenin peşindesiniz, belki bir sevdiğiniz var açılamıyorsunuz. Biz de bu çağlardan geçtik, ne yaşadıysanız benzerlerini yaşadık. Direnmeyi zalimlere, Türkiye düşmanlarına karşı yapın. Terör örgütlerinin istismarlarına aldanmayın.

"DİYECEĞİNİZ NE VARSA SÖYLEYİN ÇÖZELİM"

Diyeceğiniz ne varsa söyleyin, çözelim ama üniversite kapılarında terör örgütlerinin dolduruşuna gelmeyin, buna müsaade etmeyin.

Tarihin hangi noktasındayız? Zamanın neresindeyiz? Nereden geldik nereye doğru gidiyoruz? Dünyanın karmaşık, sosyopolitik dönüşümlerine karşı hazırlıklı mıyız? 2020 yılında küresel internet kullanıcı sayısı 4,5 milyardı. Dünya çapında e-ticaret için 1 dakika 1 milyon dolar para harcandı. WhatsApp uygulamasında 1 dakika 41,7 milyon mesaj paylaşıldı. Google'da 1 dakikada 3,7 milyon arama yapıldı. Her 1 dakikada Twitter'a 319 yeni kullanıcı katıldı. Instagram'a 1 dakikada 347.242 hikaye eklendi. Endüstri 4.0'a geçişle birlikte dijital gelişmelere yeni boyutlar eklenmişti.

21. yüzyılın bir değişim ve dönüşüm çağı olması duygusal iniş ve çıkışları sıradan hale getirmiştir. Gerekli dersleri sabırla çıkarmak zorundayız. Fırsat kollayanlar her zaman olmuştur, olacaktır. Bu tehdide Türk gençliği sessiz kalamaz, kalmamalıdır.

Türk milleti kahramanlarıyla tehditleri ezdi geçti. Gençlerimiz Devletine milletine ailesine gönül ve vefa borcunun gereğini vatanseverlikle, hainleri korkuta korkuta yerine getirecektir. Gençlerimiz yaptıkları ve yapacaklarıyla fırtınalar koparmalıdır, geleceğin dünyasında milli davalarımız Türk gençliğinin davalarıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.