Hava Durumu

MHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

MHP'nin Meclis Başkanı adayı İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan oldu. AK Parti ise görev süresi 22 Kasım'da dolacak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın koltuğu için henüz bir isim açıklamadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

MHP'nin TBMM Başkanı seçimlerinde aday göstereceği isim belli oldu. İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin Meclis Başkanı adayı olarak gösterildi. Bu ay yapılacak seçimlerde CHP, İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel'i HDP ise Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ı aday olarak belirlemişti. AK Parti ise görev süresi 22 Kasım'da dolacak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın koltuğu için henüz bir isim açıklamadı. CHP, İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel'i Meclis Başkanlığı adayı olarak açıklamıştı 

CELAL ADAN KİMDİR?

MHP'nin Meclis Başkanı adayı Celal Adan, 10 Eylül 1951'de Ağrı Tutak'ta doğdu. Baba adı Temur, anne adı Fatma'dır. Orman Yüksek Mühendisi; İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini bitirdi. 21 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Celal Adan, Plan ve Bütçe Komisyonu, Adalet Komisyonu ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyeliği yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Adan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.