Hava Durumu

Milli Eğitim Bakanı değişti! Ziya Selçuk'un yerine Prof. Dr. Mahmut Özer atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre Prof. Dr. Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2021 03:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2021 03:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milli Eğitim Bakanı değişti! Ziya Selçuk'un yerine Prof. Dr. Mahmut Özer atandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre, görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Atamanın, Anayasanın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

3 YENİ BAKAN YARDIMCISI ATANDI

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına ise Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy atandı. Atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldığı aktarıldı.

PROF. DR. MAHMUT ÖZER KİMDİR?

Profesör Doktor Mahmut Özer, eğitim camiasının yakından tanıdığı bir isim. Eski ÖSYM Başkanı olan Özer, 2018 yılından beri Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

1970 yılında Tokat'ta doğan Mahmut Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamladı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde öğretim üyelikleri yaptı.

Mahmut Özer, 4 Ekim 2017'de ÖSYM Başkanı olarak atandı. 2018'de de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu. Yaklaşik 3 yıldır Bakan Yardımcısı olan Özer, mesleki teknik eğitim, ortaöğretim, ölçme değerlendirme, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri konusunda çalışmalar yürütüyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.