Hava Durumu

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması geldi. 8'inci ve 12'inci sınıflar 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayacağı iddialarının ardından yapılan açıklamada, " 21 Eylül'de hangi sınıf düzeylerinin "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak yüz yüze eğitime başlayacağı henüz netleşmemiştir" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir açıklama yaparak, Habertürk ekranlarında yer alan ve yeni eğitim öğretim sezonu tarihlerinin belli olduğuna ilişkin yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

"21 Eylül'de hangi sınıf düzeylerinin "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak yüz yüze eğitime başlayacağı henüz netleşmemiştir" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bu konuda Bakanlığımız kaynakları tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır" denildi.

MEB tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Değerli Arkadaşlar, Habertürk Televizyonu tarafından servis edilen "MEB'den yüz yüze eğitim duyurusu" şeklindeki son dakika haberi, gerçeği yansıtmamaktadır.

21 Eylül'de hangi sınıf düzeylerinin "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak yüz yüze eğitime başlayacağı henüz netleşmemiştir.

Bu konuda Bakanlığımız kaynakları tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Bakanlığımız çalışma alanındaki konulara ilişkin resmî iletişim kaynaklarımız tarafından paylaşılmayan / teyit edilmeyen açıklamalara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz."

KAYIT PARASI ALINMAYACAK

Velilerden, okullara öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya bağışların, ilgili mevzuatlara aykırı olması sebebiyle alınmayacağı, aksi durumlarda bu tarz uygulamalara dair şikayetlerin valilikler tarafından değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapılması talimatı verildi.

Ayrıca, devlet okullarında okula kayıt, özel grup sınıfları, öğretmen seçimi, teknolojik veya fiziki olanaklar, yabancı dil eğitimi gibi sınıf ayrımcılığına sebep olacak ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalar da yapılamayacak.

KRONİK HASTALIĞI OLANLARA İZİN

Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'nde kronik hastalıklar listesinde hastalığı yer alan resmi ve özel ilköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, bu durumlarına ilişkin e-Nabız Sistemi'nden veya Sağlık Bakanlığınca belirlenecek diğer usullerle alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, eğitim faaliyetlerini Kovid-19 salgını süresince uzaktan eğitim ile sürdürebilecek.

Buna göre, 21 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayacak yeni ders yılı için okullarda, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu doğrultusunda hijyene yönelik hazırlıklar tamamlanacak.

VELİLERDEN MEVZUAT DIŞI BELGE İSTENMEYECEK

Okul yönetimlerince kayıt sırasında, mevzuatta yeri olmayan fatura, sözleşme gibi belgeler velilerden talep edilmeyecek, ancak kayıt alanı içinde olmadığı ve adrese ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmediğinden kuşku duyulan durumlarda, köy veya mahalle muhtarları ile koordineli bir şekilde gerekli araştırma yapılarak, ilgili kanun hükümleri gereğince aykırı davrananlarla ilgili işlem yapılacak.

Derse başlama saatleri, Kovid-19 salgınının etkisi, coğrafi şartlar, iklim ve çevre koşullarındaki farklılıklar göz önüne alınarak gerek taşımalı sistemle taşınan öğrencilerin durumu açısından gerekse özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmeyecek ve gün ışığından daha fazla yararlanılması için valiliklerce düzenlenme yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.