Hava Durumu

Milli Savunma Bakanı Akar'dan Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından benzer bir açıklama da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Akar, Fırat'ın doğusundaki terör hedefleriyle ilgili "Münbiç'ten sonraki çalışma noktamız, alanımız olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milli Savunma Bakanı Akar'dan Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin AK Parti grup toplantısında Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali vermişti. Erdoğan, "Fırat'ın doğusu konusunda hazırlıkları tamamladık. Yakında etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz" demişti. Konuyla ilgili bir açıklama da Milli Savunma Bakanı Akar'dan geldi. Akar, Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerinin Münbiç'ten sonraki çalışma alanı, noktası olacağını bildirdi. Akar ayrıca Münbiç'te ABD ile ortak devriye konusunda "Eğitim süreci tamamlandı, bugün-yarın da müşterek devriye başlayacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Münbiç'te 68'inci devriye faaliyeti gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta 30 Ekim 2018 tarihinde 68'inci koordineli/bağımsız devriye faaliyeti icra edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.