Hava Durumu

Milli Takım kampında 13 sporcu korona!

Büyükler Grekoromen Güreş A Milli Takımı'nda koronavirüs krizi yaşanıyor. İstanbul'daki tesislerde kampa giren millilerde 13 sporcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milli Takım kampında 13 sporcu korona!

Önceki gün koronavirüs olduğu açıklanan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın tedavisi evinde sürerken, bu kez Büyükler Grekoromen Güreş A Milli Takımı'ndan kötü haber geldi.

18 Kasım'dan bu yana İstanbul'da kampta bulunan ay-yıldızlılarda bir güreşçinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından bugün de 12 sporcunun daha koronavirüse yakalandığı belirlendi. Karantinaya alınan 13 güreşçinin genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "İstanbul Sarıyer Mersinli Ahmet Tesisleri'nde kampta bulunan Grekoromen Güreş Milli Takımımızda bulunan teknik heyet ve güreşçiler ile tesislerinde görevli idari personelimize Covid-19 PCR testi uygulanmıştır. Yapılan testler neticesinde, 13 güreşçimiz, kondisyonerimiz ve psikoloğumuz olmak üzere toplam 15 kişide pozitif bulguya rastlanmıştır. Tarama testleri pozitif sonuç verenlerin; takip, izolasyon ve tedavi süreçlerine ilgili protokoller doğrultusunda başlanmıştır. Testleri pozitif çıkan sporcularımızın sağlık durumlarında olumsuz bir gelişme yoktur. Tüm sporcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

Milli takımın İstanbul kampı 10 Aralık'ta sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.