Hava Durumu

Milyonlarca doz aşı geliyor! Bakan Koca duyurdu...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada toplam 14 milyon doz Sinovac aşısında ilk partinin bu hafta sonu, 4.2 milyon doz Biontech aşısının ise pazartesi günü geleceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milyonlarca doz aşı geliyor! Bakan Koca duyurdu...

Koca, gazetecilerin aşıtedariki ve takvimi ile ilgili sorularını yanıtladı. BioNTech CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin'in haziran ayı sonunda Türkiye'ye gelmesini beklediklerini belirten Koca, "Uğur Hoca'ya dedim ki, 'Siz geldiğinizde herkes size aşıyı sorar. Sizin yoğun aşı göndermeniz lazım ki size bu soru sorulmasın. En az 20 milyon doz gelmeli'. Muhtemelen ay sonuna doğru gelir" dedi. Türkiye'ye bugüne kadar 14.5 milyon doz BioNTech aşısı geldiğini söyleyen Koca, "Ay sonu itibariyle 30 milyon gelmesi gerekiyor. Pazartesi-salı yine 4.2 milyon doz gelmiş olacak" açıklamasını yaptı. Koca, 30 milyon dozun gelmesi halinde ay sonunda aşılamayı 20 yaşa kadar indirmek istediklerini kaydetti.

Randevu alanların yüzde 97-98 oranında aşı olmaya geldiğini ve bu anlamda bir sorun yaşanmadığını kaydeden Koca, Sinovac aşısı ile ilgili de "Sinovac aşısını da hafta sonu bekliyoruz, ama uçağa yüklenmeden geldi demiyoruz. İlk partisi gelecek. Toplam 14 milyon doz, üç partiye bölünecek" bilgisini paylaştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.