Hava Durumu

Milyonlarca emekliye güzel haber! Yeni zam kapıda!

Yaklaşık 13 milyon emekliye ve vefat eden sigortalıların hak sahiplerine bu yıl ödenecek emekli ikramiyeleri zamlı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2021 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2021 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milyonlarca emekliye güzel haber! Yeni zam kapıda!

Enflasyon farkı yansıtılan emekli ikramiyesi 1.100 TL olarak ödenecek. Böylece emekliler iki bayramda 2.200 TL ikramiye almış olacaklar.

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in ilgili yazısı şöyle; Yaklaşık 13 milyon emekliye ve vefat eden sigortalıların hak sahiplerine bu yıl ödenecek emekli ikramiyeleri zamlı olacak. Enflasyon farkı yansıtılan emekli ikramiyesi 1.100 TL olarak ödenecek.

İKİ BAYRAMDA 2200 LİRA YATACAK 

Böylece emekliler iki bayramda 2.200 TL ikramiye almış olacaklar. Bu noktada emekli ikramiyelerinin her 6 ayda enflasyon oranında artıp artmayacağı merak edilen konular arasındaydı. Bu konuyla ilgili bir yasal düzenleme yapılarak zam netleştirilmiş oldu.

YASA MADDESİNE EKLENDİ 

7318 Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 14. Maddesine eklenen bir düzenleme ile emekli ikramiyeleri 1.100 TL olarak kesinleştirilmiş oldu.

Bundan sonra herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde bu düzenlemeye göre emekliler her yıl iki ikramiye olarak 2.200 TL almış olacaklar.

KİMLER ALABİLİYOR? 

Emekli ikramiyesi, SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara yani emekli maaşı alanlara ödenecek.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerden vefat etmiş olanların hak sahiplerine Ramazan Bayramı 13-15Mayıs tarihlerine ikramiyesi ödenecek. verilecek.

Emekli ikramiyesi için herhangi bir başvuru gerekmiyor. Bu ödemeler maaş alınan hesaplara otomatik olarak yatırılacak.

Ramazan Bayramı ikramiyesinin Mayıs'ın ilk haftası ödenmesi için hazırlık yapılıyor. Tam tarihi Çalışma Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde duyurması bekleniyor. 

KİM, NE KADAR ALACAK? 

Emekli: 1.100 TL, Ölüm aylığı (% 75): 825 TL, Ölüm aylığı (% 50): 550 TL, Ölüm aylığı (% 25): 275 TL

TEMMUZ'DA ZAM VAR 

Emekliler ve memurlar Temmuz ayında ise yılın ikinci zammını almış olacaklar. Ocak'ta yapılan 8.6'lık zamdan sonra Temmuz'da da oluşacak 6 aylık enflasyon verisine göre maaşlar artırılacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranında zam alırken memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ilaveten enflasyon farkını da alacak.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.