Hava Durumu

Milyonlarca öğretmen ve öğrenci bekliyor! 15 tatili ne zaman başlayacak?

Yarıyıl tatili takvimi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilan edildi. Online eğitim süreci devam ederken milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiren 15 tatilin bu yıl 3 hafta süreceği bildirildi. Pandemi nedeniyle, ilkokul, ortaokul ve liselerde yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresinin de eklenmesiyle tatil 24 güne çıktı. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanı Selçuk karnelerin dijital ortamda basılabileceğini bildirdi. İşte, yarıyıl tatiliyle ilgili ayrıntılar.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Milyonlarca öğretmen ve öğrenci bekliyor! 15 tatili ne zaman başlayacak?

15 tatilin başlayacağı tarih son açıklamalar ile takip ediliyor. MEB'in takvimine göre 25 Ocak 2021 Pazartesi günü yarıyıl tatili başlayacak. Bu süreye ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanıyla belirlenecek.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

MEB'den gelen açıklamaya göre 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca, yapılan açıklamada İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edeceği açıklandı.

KARNELER DAĞITILACAK MI?

Bakan Selçuk, 22 Ocak'ta başlayacak sömestr tatili öncesi öğrencilere dijital karne verilip verilmeyeceği sorusunu, şu şekilde yanıtladı:

"Evet dijital bir karne var çünkü bizim yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz tabii ki yok. O yüzden de bir dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir. Biz mevzuatın esnekliği içerisinde çocuklarımız ve velilerimiz açısından en kolay hangisi oluru düşünmeye çalışıyoruz. Hatta bazen şunu yapıyoruz; olağanüstü dönemler için ihtiyaç duyulabilecek bazı hususlar, mevzuatın içerisinde olmayabiliyor. O yüzden de biz kimi zaman mevzuatta değişiklik yapıp, alanı rahatlatmaya çalışıyoruz.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.