Hava Durumu

Mısır'da bilanço ağırlaşıyor

Mısır'da dün bir camiye gerçekleştirilen bombalı saldırıda bilanço ağırlaşıyor. Bölgeden gelen son bilgilere olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 305'e çıkarken 100'den fazla kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2017 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2017 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mısır'da bilanço ağırlaşıyor

Mısır'da Sina yarımadasının kuzeyindeki Ariş kentinde bir camiye dün cuma namazı sırasında bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Ravza camisi yakınında düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 305'e yükseldi. Yaşamını yitirenlerin 30'u çocuk. Saldırıda yaralananların sayısı da 128'e ulaştı.

Mısırlı yetkililer dün cuma namazını hedef alan saldırganların sayısının 25-30 arasında olduğunu ve saldırı esnasında "DAEŞ bayrağı" taşıdıklarını açıkladı.

SALDIRGANLARDAN BAZILARI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mısır ordusu, Ravda Camisi'ne yönelik bombalı ve silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden bazılarının etkisiz hale getirildiğini de duyurdu.

Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rufai, yaptığı yazılı açıklamada hava kuvvetlerinin teröristleri takip ettiğini, Ariş'in El-Hades bölgesinde yerlerini tespit ettikten sonra saldırganların içinde bulunduğu bazı araçları imha ettiğini belirtti.

Rufai, hava saldırısında araçlardaki teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ifade ederken, sayıya ilişkin bilgi vermedi.

Ordu sözcüsü ayrıca bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde silah ve cephanelik bulunan bazı terör hücrelerinin de hedef alındığını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.