Hava Durumu

MİT sorguya aldı

Terör örgütü PKK/PYD'nin sözde sözcüsü Talal Silo, örgütten kaçarak, dün ÖSO'nun kontrolündeki Cerablus'a sığındı. Türk güvenlik güçlerinin kontrolünde Gaziantep'e getirilen Silo'nun MİT tarafından sorgulanmasına başlandığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MİT sorguya aldı

Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/PYD'nin sözcülerinden Talal Silo dün örgütten ayrıldı. Önceki akşam bulunduğu noktadan kaçarak Özgür Suriye Ordusu hakimiyetindeki Cerablus'a sığınan Silo'nun Türkiye'de sorgulanmasına başlandı. Daha önce iki oğlu Türk güvenlik birimlerince ele geçirilen Silo'nun örgüt içinde 'ihanetle' suçlandığı ve kendisine yönelik tehdidin artması üzerine Türkiye'ye sığındığı bildiriliyor.

GAZİANTEP'E GETİRİLDİ

Güvenlik önlemleri eşliğinde Gaziantep'e getirilen Silo'nun ilk sorgusunda "PKK'lılardan oluşan Suriye Demokratik Güçleri'nin çökmesine yalnızca birkaç ay kaldı" dediği iddia edildi. Aslen Çobanbey doğumlu Suriye Türkmeni olan Silo'nun, ABD-PKK ve DEAŞ-PKK ilişkisine dair önemli bilgiler vermesi bekleniyor. Silo, ABD'nin DEAŞ'ı bahane ederek bölgeye PKK'yı yerleştirdiği süreçte terör örgütünün içinde aktif görevler almıştı.

 

ABD İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Silo 18 Ağustos'ta Reuters'e verdiği demeçte, "Amerika DSG'ye bu kadar desteği bedava vermez. Bölgede on yıllarca kalacak" diye üstü kapalı eleştiride bulunmuştu. ABD'den ise "Böyle bir planımız yok" diye yalanlama gelmişti. Silo'nun teslim olduğu saatlerde PYD'den Silo'nun Ağustos'taki sözlerini düzeltircesine "ABD'nin Suriye'de daha uzun süre kalmasından yanayız" diye açıklama yapılması da dikkati çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.