Hava Durumu

Moskova'da Bayraktar korkusu! Rus medyası: Kırım'a saldırı...

Rus medyasında çıkan son dakika haberlere göre, Karadeniz ülkelerinin Türk Bayraktar TB2 sipariş vermeye başlamaları Kremlin'i ürküttü. Kırım'a karşı Türkiye yapımı 100'e yakın SİHA'nın saldırı gerçekleştirebileceğini öne süren Rus basını, "Ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2021 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2021 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Moskova'da Bayraktar korkusu! Rus medyası: Kırım'a saldırı...

Tüm dünya medyası ileri teknoloji Türk Bayraktar SİHA'larını ve satın almak için sıraya giren ülkeleri haberleştirirken, Rus basınında ise kaygı hakim.

Ukrayna, Katar, Azerbaycan, Tunus ve son olarak Polonya... Halihazırda beş ülkeye ihraç edilen Türk üretimi silahlı insansız hava araçları (SİHA) geçtiğimiz günlerde İsviçre medyası tarafından da haberleştirildi.

'Ankara'nın drone gücünde yükselişi' başlığını kullanan İsviçre televizyonu SRF, haberinin spotunda Türkiye'nin kendi ürettiği silahları satarak yalnızca NATO üstünde değil Rusya üzerinde de baskı kurduğunu bildiriyor.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak'ın 19 Mayıs tarihinde paylaştığı bir Twitter mesajının askeri çevreler için bir sürpriz olduğunu aktaran SRF, NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkenin 24 Bayraktar TB2 aldığını yazdı.

Menzili 150 kilometreyi bulan Türk SİHA'larının özellikle Polonya'nın doğu sınırında kullanılacağını belirten İsviçre televizyonu, Varşova yönetiminin Bayraktar TB2 satın alan ilk NATO üyesi olduğunu da vurguladı.

Gelinen noktada Türkiye'nin dünyanın en büyük üçüncü drone gücü konumuna eriştiğini kaydeden SRF, Batılı ülkelerin Türkiye'nin kendi SİHA programını nasıl yönettiğini yakından izlediğine haberinde yer verdi.

RUSYA ALARMA GEÇTİ 

Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da kendini kanıtlayan Bayraktar TB2'lerin hava hakimiyetinde karar verici rol oynadığına değinen SRF, söz konusu bölgelerde Rusya'nın desteklediği güçlerin hezimet yaşadığını aktardı.

Ankara'nın tehlikeli bir oyun oynadığını savunan İsviçre televizyonu, Ukrayna'ya SİHA satışıyla birlikte alarma geçen Moskova'nın Türk askeri teknolojisinin kendi arka bahçesiyle giderek daha fazla ilgilenmesine kayıtsız kalmayacağını kaydetti.

ABD, İsrail ve Çin'in halihazırda en büyük saldırı droneları üreticisi olduğunu belirten İsviçre televizyonu, söz konusu üç ülkenin yeni bir rekabetle yüzleşme endişesi taşıdığını, çünkü Türkiye'nin çoktan kendini kanıtladığını ifade etti.

'TÜRK SİHALARIYLA KIRIM'A SALDIRABİLİRLER' 

Bugün Rus avia.pro'da çıkan habere göre, Karadeniz bölgesi ülkeleri aktif olarak yeniden silahlanmaya ve Kırım'a yönelik bir saldırıda kullanılabilecek Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını edinme olasılığını düşünmeye başladı.

Haber şöyle devam etti: Bugüne kadar Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve Gürcistan'ın Türk Bayraktar TB2 saldırı İHA'ları ile silahlanmayı planladıkları (zaten birkaç Bayraktar TB2 saldırı İHA'sı hizmette) biliniyor ve bu da ciddi riskler yaratıyor.

Uzmanlar, Türk saldırı dronlarının kitlesel kullanımları söz konusu olduğunda önemli bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Özellikle Türkiye'nin NATO üyesi olması ve Ankara açısından Kırım'a yönelik bazı tehditler, Türkiye'nin Rusya'ya karşı hareket etmeyi planlayıp planlamadığı sorularını gündeme getiriyor.

Avia.pro haberin sonunda Suriye, Libya ve Karabağ'da yaşanan çatışmalarda, Rusya'nın Türk İHA'larıyla mücadelede yeterince etkili silahlara sahip olduğunu gösterdiğini savundu.

Ancak dünya kamuoyuna yansıyan sayısız haber, Rus savunma sistemlerinin Bayraktar karşısında düştüğü aciz durumları yazmaya devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.