Hava Durumu

Motosikletli cambaz!

Bursa'da bir motosikletçinin hem kendisinin, hem de başkalarının hayatını tehlikeye atarak trafikte akrobasi hareketi yapması görenleri hayrete düşürdü. Motosiklet selesinin üzerine yatarak diğer sürücülere aldırış etmeden yoluna devam eden sürücünün kask takmadığı da görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2017 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Motosikletli cambaz!

İnegöl ilçesinde bir motosiklet sürücüsünün yatarak motosiklet kullanması, yanından geçen araçlardaki yolcular tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Plakası ve kaskı olmayan motosiklet sürücüsünün rahat tavırları gözlerden kaçmadı. Hem kendisinin hem de başkalarının hayatını tehlikeye atan motosiklet sürücüsünü görenler büyük tepki gösterirken, neyse ki korkulan olmadı.

CEZASI VAR!

Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu Türk Ceza Kanunun 179. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre; Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşımının güven içinde akışını sağlamak için konulmuş her türlü işareti değiştirerek, kullanılamaz hale getirerek, konuldukları yerden kaldırarak, yanlış işaretler vererek, geçiş, varış, kalkış veya iniş yolları üzerine bir şey koyarak ya da teknik işletim sistemine müdahale ederek, başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye neden olan kişiye bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir. Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.