Hava Durumu

Müge Anlı'da ağızları açık bırakan 10 dava!

Müge Anlı'nın 13. sezonuna damga vuran olayları sizin için derledik. İşte Müge Anlı'daki unutulmayacak davalar...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Müge Anlı'da ağızları açık bırakan 10 dava!

Müge Anlı'da canlı yayında işlenen konular Türkiye'nin her zaman gündemine yerleşiyor. Müge Anlı bu yıl yoğun bir sezon geçirdi. Büyükşen cinayeti, eniştesi tarafından istismara uğrayan İsa Akman olayı, sahte gelinler... 

1- BÜYÜKŞEN CİNAYETİ

Sezonun sonlarına doğru Müge Anlı'nın en çok konuşulan davalarından biri. Dr. Osman Büyükşen, 3 yıl önce öldürülen anne ve babasının katillerini bulmak için programa katılmıştı. Hatta bizler Osman Büyükşen'i sinir krizi geçirdiği ve Müge Anlı'nın gözyaşlarını tutamadığı anlarla tanımıştık. Konya'da meydana gelen olayda 54 yaşındaki Necla Büyükşen ve 55 yaşındaki Metin Büyükşen eve giren maskeli saldırgan tarafından pompalı tüfekle öldürülmüştü.

21 yaşındaki kızları Büşra Büyükşen ise başına aldığı dipçik darbesiyle yaralanmış ve saldırgan kaçmayı başarmıştı. Yaralı Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alınmıştı. Dikkatler tamamen Büşra Büyükşen'deydi çünkü olanlara tanık olmuştu ama Büşra Büyükşen ağzını açmadığı için neredeyse tüm Türkiye'nin öfkesini kazandı. En son Büşra Büyükşen'in konuşması için hipnoz yöntemi kullanılacak.

2- DERYA ALTUNOĞLU

Bu da sezonun en garip olaylarından biriydi. Cengiz Altunoğlu'nun boşanacağı gün ortadan kaybolması üzerinde annesi Hacer Altunoğlu Müge Anlı'ya geliyor. Sonra Cengiz Altunoğlu ortaya çıkıyor ve ortadan kaybolma sebebini de kafa toplamak olarak söylüyor. Çünkü eşi Derya Altunoğlu henüz daha boşanmadan başka bir adamla kaçıp düğün davetiyesi basıyor ve bu karısının evleneceği adamla Cengiz Altunoğlu da konuşuyor. Öyle garip bir davaydı. Gerçekten kadının evliyken düğün davetiyesi bastırması ve adamın tribe girip kaçması enteresan bir vakaydı.

3- SAHTE GELİN

25 yaşındaki Halil Kurt kardeşimiz üvey anneannesi aracılığıyla tanıştırıldığı kadın tarafından dolandırılıyor. Programa çıktıktan sonra da daha önce başka bir sahte gelin tarafından dolandırıldığını söylüyor. Yani Halil Kurt kardeşimiz iki tane sahte geline toplamda 100 bin TL'sini kaptırmış. Olayla ilgili anneannesini suçlayan genç adam bir şoku daha canlı yayına gelen telefonlarla yaşıyor. Sahte gelinin annesi olan kadının da dolandırıcı olduğu iddia edilince ortalık oluyor yangın yeri. Gelen telefon bağlantıları ile birden çok kişinin üvey anneanne Özlem aracılığıyla tanıştırılıp dolandırıldırıldıkları öğrenilmişti. Yani Halil Kurt'un anneannesi dolandırıcılara yardım etmiş. Evlenmek için girdiği yoldan 100 bin TL zararla dönen Halil Kurt hâlâ çektiği kredileri ödemeye çalışıyor.

4-CESUR BÖLÜKBAŞI

Karısından sık sık dayak yediği söylenen Cesur Bölükbaşı bir anda ortadan kaybolmuştu. Eşi Sevda da bir buçuk ay eşinden izin alıp memlekete gittiğini ve bunun üzerine Cesur'un ailesinin arayıp kendisine bağırıp çağırdığını ve bunun üzerine bir daha görüşmediklerini anlatmıştı. Cesur Bölükbaşı'nın ailesi ise gelinlerinin şiddet görüntülerine maruz kaldıklarını iddia etmişti. Eşine sık sık şiddet uyguladığı iddia edilen Sevda Bölükbaşı, hakkındaki söylemleri kabul etmedi haliyle. Cesur Bölükbaşı ile arkadaş olduğunu iddia eden bir kadın da programa bağlanarak, Sevda Bölükbaşı hakkında kendisine söylenenleri aktarmıştı ve ortalık yangın yeri oldu. Telefona bağlanan kişi nedeniyle Sevda Bölükbaşı ve Cesur Bölükbaşı arasında problemler yaşandığı ortaya çıkmıştı. Son olarak Cesur Bölükbaşı, Müge Anlı ekibine ulaşarak yaşadığını söyledi ve eşinden ayrılmak istediğini söyleyen Cesur Bölükbaşı'na bir hafta sonra ulaşıldı.

5- GÜLDANE BİÇER

3 çocuk annesi Güldane Biçer 10 yıldır kayıptı ve aranıyordu. Güldane Biçer'in yakınları da Müge Anlı'ya başvurmuşladır. Daha sonra Güldane Biçer'i eşi Osman Biçer'in öldürdüğü ortaya çıktı. Osman Biçer'in itirafı programa damga vurmuştu. "Arkamdan iş çevirdiği için öldürdüm, az bile yaptım" sözleri olayı açıklığa kavuşturmasıyla birlikte hafızalardan da silinmedi.

6- ÇIĞ AİLESİ (İSA AKMAN)

Müge Anlı'daki en çarpıcı olaylardan biriydi. Ablasının yeni boşandığı ve 20 yıllık eşi İsa Akman tarafından dolandırıldığını, hatta ormanda tecavüze uğradığını söyleyen Abdurrahman Çığ, Müge Anlı'dan yardım istemesi üzerine dava açılıyor. 40 yaşındaki Abdurrahman Çığ, 20 yıllık eniştesi İsa Akman tarafından kandırıldığı ve maddi ve manevi iddiasıyla istismar edildiği, bir ormanda ise tecavüze uğradığını itiraf ediyor. Daha sonrasında Abdurrahman Çığ'a yapılan şantajın görüntüleri de orataya çıkıyor.

Abdurrahman Çığ'ın "Benim orada fotoğraflarımı çekip vücudumun bazı yerlerini kestiler. Sonra da İsa Akman beni çıplak şekilde ablamla yaşadığı eve götürdü. 3 gün orada kaldım" dedi. Abisi o halde görünce bir şey yapamadığını söyleyen abla kardeş ise, "Eşim 3 gün evden çıkmadı telefonumu da aldı. Ben de abimin yaşadıklarını dosyaya yazıp ona jandarmaya git dedim" ifadeleri de programa damga vurmuştu. Olayın sonunda da İsa Akman ve üç kişi tutuklanmıştı. 

7- ÜMMÜGÜLSÜM

Henüz çocuk yaşta cinsel istismara uğrayıp hamile kalan ve 7 aylık bebeğiyle evden kaçmıştı. Canlı yayına bağlanıp, şiddet gördüğünü iddia ettiği annesini suçlayarak eve geri dönmeyeceğini söylemişti. Ümmügülsüm'ün yaşadıkları ve açıklamaları sosyal medyada da gündem oldu. Annesi Songül Hanım, kızı nerede bulunduysa oraya gönderilmesini, ablasında kızının can güvenliği olmadığını, aile içi şiddetten uzaklaştırma kararı aldırdıklarını, yurda yerleştirilmesini istemişti. Ümmügülsüm, bebeği Berfin'in de yanında olduğunu, bebeğine baktığını ama yurda gitmek istemediğini söyledi ve dava kapandı.

8- ŞİAR KILIÇ

Şiar Kılıç 9 yaşında küçücük bir çocuktu. Annesi ve annesinin sevgilisiyle yaşadığı evde yanarak şüpheli bir şekilde öldü. Dava araştırılmaya devam ederken Şiar'ın annesi Gülizar A. "Sevgilim Hami K., oğlumu yangından önce öldüresiye dövdü, yerden kalkamadı. Öldü sandım. Hami K., 3 çocuğumu da demir çubuklarla taciz ediyordu" itirafında bulundu. Daha sonrasında "Benim çocuğumu nasıl öldürdüyse ben de onun çocuklarını öldüreceğim, beklesin, çıkayım bir buradan" ifadeleri de programa damga vurmuştu. Feci şekilde dövüldükten sonra yakılarak öldürülen küçük Şiar'ın öldürülmesi olayında annesi Gülüzar A. ve sevgili Hami K. tutuklanmıştı.

9- HAMDİ KILIÇ

70 yaşında olan Hamdi Kılıç günlerdi kayıptı. Ailesinin bir süredir haber alamadığı Hamdi Kılıç'ın cesedi 52 gün sonra ağaçta asılı olarak bulunmuştu. Hamdi Kılıç'ın intihar süsü verilerek cinayete kurban gittiği üzerinde durulmuştu. Eşini kaybettikten sonra Sakine Akdeniz adında bir kadınla yaşadığı ve tüm parasını bu kadına hesabına geçirdiği iddia edilen, sevgilisi için tüm malvarlığını satan Hamdi Kılıç'ın cesedi çiftlik evinin çok yakınında ağaçta asılı olarak bulunmuştu.

10- ALEYNA VE İSHAK

Hep kötü olaylardan bahsettik biraz da iyi gelişmelerle yazıyı kapatalım. Ankara'da yaşayan Mustafa Şeker, bedensel ve zihinsel engelli olduğunu belirttiği kızı Aleyna'nın kaçırıldığını öne sürerek, Müge Anlı'ya katıldı. Bunun üzerine polis ekipleri, Aleyna Şeker'in bulunması için çalışma başlatmıştı. Arama çalışmaları sürdürülürken, Aleyna Şeker, yanındaki İshak K. ile Aksaray Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmuştu. Aleyna Şeker de, gazetecilere, "İshak ile Ankara'da buluşup, kendi rızamla Aksaray'a geldim" demişti. Daha sonrasında İshak gerçekten iyi biri çıktı ve Aleyna ile evlendiler. Müge Anlı'ya damga vuran ve sonu korktucu bitmeyen sevimli bir olaydı.

Kaynak: Molatik

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.