Hava Durumu

Münbiç şehidine Kürtçe ağıtlarla veda! Gözyaşları sel oldu...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik, son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu törende şehidin annesi Hanım Çelik Kürtçe, "Ben öleydim" diyerek ağıtlar yaktı. Tabuta dokunmak isteyen şehit yakınları da sinir krizleri geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2019 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2019 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Münbiç şehidine Kürtçe ağıtlarla veda! Gözyaşları sel oldu...

Barış Pınarı Harekatı sırasında Münbiç kırsalında teröristlerce düzenlenen havanlı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik'in cenazesi, memleketi Adıyaman'da toprağa verildi.

Babası emekli olan şehidin bir kardeşinin uzman çavuş, bir kardeşinin mahalle bekçisi olduğu ve 5 kardeş oldukları bildirildi.

KÜRTÇE AĞITLAR

Şehidin annesi Hanım Çelik Kürtçe, "Ben öleydim" diyerek ağıtlar yaktı. Kadın jandarma görevlisi ise şehidin annesinin yüzünü yıkadı. Tabuta dokunmak isteyen şehit yakınları sinir krizleri geçirdi.

KIZ KARDEŞİ TABUTUNA SON KEZ DOKUNDU

Daha sonra şehidin cenazesi törenin yapılacağı Çelikhan Meydanı'na getirildi. Şehidin naaşı cenaze aracından çıkartılıp tören alınana götürülürken kız kardeşi Sema Alkhan, kardeşinin tabutuna omuz verdi. Ağabeyinin tabutuna son kez dokunan kız kardeş, kardeşine asker selamı verdi.

ANNESİ: VATAN SAĞ OLSUN

Şehidin kuzeni Yılmaz Çelik de askeri kamuflaj giyerek tabutun başında asker selamıyla şehidi uğurladı. Anne Hanım Çelik, oğlunun tabutuna sarılarak "Vatan sağ olsun" diyerek gözyaşı döktü.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN'E VEDA

Münbiç'e düzenlenen saldırıda şehit düşen diğer kahraman asker Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık için memleketi Kırıkkale'de tören düzenlendi. Binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla cami avlusunda toplandı.

Törende baba Hamza, sandalye üzerinde oğlunun tabutunu bir an olsun yalnız bırakmadı. Anne Azime ve kardeşi Furkan Bozbıyık ve yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Öğle mazını müteakip İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bozbıyık, dualar eşliğinde top arabasıyla Kırıkkale Şehitliğine götürülerek gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.