Hava Durumu

MUŞ-İLDER Başkanı Mutlu: Bu proje, Türkiye'ye örnek olacak!

MUŞ-İLDER Başkanı Av. Mehmet Önder Mutlu, iyilik üzerine kurulu bir dernek olduklarını söyleyerek, "Başta yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere, tüm üyelerimizle Bursa'da yaşayan Muşlu hemşehrilerimiz için çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle gençlerimizin topluma daha fazla yararlı olması için konferanslar, forumlar, spor faaliyetleri düzenliyoruz" dedi. Mutlu ayrıca, yeni projelerinin Türkiye'ye örnek olacağının altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2021 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2021 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MUŞ-İLDER Başkanı Mutlu: Bu proje, Türkiye'ye örnek olacak!

ONURALP ÖZALP

Bursa'da faaliyet gösteren Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği  (MUŞ-İLDER) Başkanı Av. Mehmet Önder Mutlu, Bursa Muş Dernekleri Federasyonu Başkanı Fesih Baykal ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte YeniDönem gazetesini ziyaret etti. YeniDönem Gazetesi Genel Müdürü Enver Akasoy'la görüşen heyet, MUŞ-İLDER'in Bursa'daki faaliyetlerini anlattı.

BURSA'DA 200 BİN MUŞLU

Ziyarette, Bursa'da yaşayan Muşlulardan söz edip sayı vererek sözlerine başlayan Dernek Başkanı Mutlu, "Resmi kayıtlara göre bu rakam 100 bin civarı. Ancak, Muşlu bir ailenin Bursa'da doğan çocuklarını da kattığımızda sayı 200 binleri aşıyor" dedi.

KATMA DEĞERE KATKI

Muşluların gittikleri her yeri sahiplendiklerini ve yaşadıkları ilin refahı için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Mutlu, "Biz ekmek yediğimiz yeri büyütmek ve oranın refahını yükseltmek isteriz. Çalışmalarımız da her zaman bu yöndedir. Sadece Bursa'da değil, yurdumuzun her bölgesine katma değer sağlamaya çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

İYİLİĞİN BULUŞTUĞU ADRES

MUŞ-İLDER'i iyilik hareketinin buluştuğu adres olarak nitelendiren Mutlu, "Üniversitede okuyan Muşlu 111 öğrenciye burs veriyoruz. Bu kardeşlerimizi zaman zaman da akademisyen, bürokrat ve yazarlarla buluşturuyoruz. Yeni projelerimiz var. Bunlardan biri de 'Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın, geleceğimiz aydınlansın'. Bursa ve Muştaki okullarımıza kütüphaneler yapıyoruz. Bu proje, Türkiye'ye örnek olacaktır" diye konuştu.

İDLİB'TE MUŞ-İLDER SOKAĞI

Yurtdışında ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yardım gönderdiklerini anlatan Başkan Mutlu, "Arakan, Suriye başta olmak üzere hemen hemen her bölgeye yardım tırlarımızı yolluyoruz. Bu konuda özellikle Muşlu hemşehrilerimizin çok katkısı oluyor. Son olarak İdlib'te bir sokağın yapımını tamamen biz üstlendik. Hatta o sokağa da Muş-İLDER ismi verildi. İHH aracılığıyla da gıdadan temizlik malzemesine kadar tüm ihtiyaçları gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

YURT YAPMA HEDEFİ

Sosyal medya ve internet sitesinde artık daha aktif olduklarını belirten Mutlu, "Yeni bir yapılanmayla kendimizi yeniledik. Artık daha fazla kişiye ulaşıyoruz, onlarla birlikte yol alıyoruz. MUŞ-İLDER'in kuruluş amacı zaten iyilik yapmak. Biz de daha fazla kişiyle daha fazla vatandaşımıza iyilik yapmanın peşindeyiz. Örneğin Bursa Uludağ Üniversitesi'nde okuyan 111 Muşlu öğrenciye burs veriyoruz. Yakında o öğrenciler için bir yurt yapma hedefimiz var. Dernek binamız zaten bir kütüphane gibi, herkese sıcak yemeğimiz ve çayımız var. Her yıl ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

ARABULUCULUK GÖREVİ

MUŞ-İLDER'in aynı zamanda kamu yararına çalıştığını da ifade eden Başkan Mutlu sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle gençlerimizin uyuşturucudan uzak durması için çalışmalar yapıyoruz. Gerektiğinde hemşehrilerimizle birebir görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir olumsuzlukta direkt olarak devreye giriyoruz. Bir nevi arabuluculuk görevleri de üstleniyoruz.  Hemşehrilerimizin mutluluğu için çalışıyoruz."

YeniDönem Gazetesi Genel Müdürü Enver Akasoy da Muş-İLDER'in faaliyetlerinden haberlerinin olduğunu dile getirerek, Başkan Mutlu ve yönetiminin başarılarının devamını diledi.

Ziyarette, Başkan Mehmet Önder Mutlu'yla birlikte Bursa Muş Dernekleri Federasyonu Başkanı Fesih Baykal, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Deniz, Ferit Gücüyener, Mehmet Türker, Mehmet İsa Sevinç ve Servet Kaynar yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.