Hava Durumu

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay: Hainliği unutturmayacağız

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay , 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamasında "15 Temmuz'u da yapılan hainliği de unutturmayacağız" diyen Başkan Alpay, ortaya koyulan mücadelenin önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2021 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2021 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay: Hainliği unutturmayacağız

MÜSİAD Bursa Başkanı Alpay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

15 Temmuz 2016, her bir Türk vatandaşı için; ülkemize kara bir sayfa yazma amacında olan hain bir girişimi milletçe boşa çıkardığımız, özgürlüğü, vatan sevgisini, demokrasiyi ve ülke onurunu her şeyin üzerinde tuttuğumuzun bir tezahürü olarak ortaya koyduğumuz mücadelenin şanlı tarihidir.

Demokrasi katili hainlere yaşlı, genç, kadın, erkek herkesin büyük bir öfke ile karşı durduğu o karanlık gecede milletimiz, tüm dünyaya bir kez daha demokrasi tutkusunu göstermiş, birlik beraberlik dersi vermiştir.

Bizler de MÜSİAD olarak, darbe girişiminin hemen ardından tepkimizi ortaya koyduk ve birçok STK henüz nabız yoklaması telaşındayken biz bu hain ayaklanmaya karşı o akşam duruşumuzu net biçimde ifade ettik, alanlarda darbecilere karşı mücadele verdik.

Bulunduğumuz yurt içi ve yurt dışındaki her bir noktada milletimizin karşı karşıya kaldığı hainliği anlattık. Haksızlığın, kumpasın ve yıkıcı planların iç yüzünü nefesimiz yettiğince ifade ettik, dünyada bu yönde kamuoyu oluşturmak adına var gücümüzle çalıştık.

Yurt içinde 89 noktada, yurt dışında 95 ülke, 225 noktadaki tüm şube ve temsilcilerimiz, etkin bir şekilde bu çalışmalara kendi çabalarıyla ayrıca destek verdi. Bulunduğumuz tüm ülkelerde o gece yaşananları doğru ve net şekilde kamuoyuna anlatmak için iletişim faaliyetleri yürütüyoruz.

Diğer yandan 15 Temmuz gecesini ve ardından yaşananları gelecek nesillere aktarabilmek adına içerikler oluşturduk, kitap ve bilgilendirici yayınlar hazırladık.

MÜSİAD ABD Şubemizin hazırladığı Batı'nın bakış açısını ortaya koyan "Batı Medyasında 15 Temmuz" Kitabı ve darbe girişimini çocuklarımızın anlayabileceği şekilde basit ve etkili anlatan, MÜSİAD desteğiyle Erdem Yayınları tarafından yayınlanan "Kim Tutar Bizi" kitaplarımız bunlardan bazıları.

Ayrıca MÜSİAD Çerçeve dergimizin ek çalışmalarında, darbe girişimini her yönüyle inceleyen ve MÜSİAD olarak duruşumuzu ortaya koyan detaylı haber, analiz ve incelemelere yer verdik.

Bunların yanı sıra 15 Temmuz Derneği ile yakın iş birliğimizi geliştirmek ve birlikte ortak çalışmaları hayata geçirebilmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalayarak, ortak programlar düzenliyoruz.

Tüm bu sürecin içerisinde Genç MÜSİAD ve MÜSİAD KADIN teşkilatlarımız da yer alarak iş dünyası içerisinde yer alan gençler ve kadınlara yönelik farkındalık çalışmaları yürütüyoruz.

15 Temmuz'u da Yapılan Hainliği de Unutmayacağız, Unutturmayacağız

Türk halkının, 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu güçlü demokrasi mücadelesi, dillendirilmese dahi, biliyoruz ki tüm dünyanın gıpta ettiği, örnek aldığı bir beraberlik örneği olarak tarihin sayfalarına işlenmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere devletin çeşitli kademelerinde kümelenen FETÖ mensupları, devletimizin titizlikle yürüttüğü operasyonlar neticesinde tasfiye edilmektedir. Devletimizin bu alandaki mücadelesinin, ilk günden itibaren hiçbir şekilde sekteye uğramadan kararlılıkla sürdüğüne tanıklık ediyoruz.

Allah bizlere, bu cennet vatanımıza bir daha, kirli eller tarafından organize edilen böylesine hain girişimler, hazin günler, geceler yaşatmasın. Bizler, o gece yaşanan zulmü de hain darbe girişimini de unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu vesileyle, 15 Temmuz'da canını ortaya koyarak alanlara çıkan ve vatan müdafaasında bulunan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, o gecenin hazin izlerini ömür boyu bedenlerinde taşıyacak olan gazilerimize ve bir an bile düşünmeden, hiçbir bahanenin ardına sığınmadan vatanı için sokaklara çıkan her bir kardeşimize şükranlarımı sunuyorum.

Milletimizin yazmış olduğu destanın yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzü tebrik ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.