Hava Durumu

'Müslüman ve Hristiyanlara savaş açtı'

Filistin'in İngiltere temsilcisi Manuel Hasan ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü başkent ilan etmesi durumunda bölgenin kaosa sürükleneceğini belirtti.  Hasan, "Trump, kararı kabul etmeyen Müslüman ve Hristiyanlara savaş açtı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Müslüman ve Hristiyanlara savaş açtı'

Beyaz Saray, ABD Başkan Donald Trump'ın bugün yapacağı konuşmada ülkesinin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklayacağı ve büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması talimatı vereceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından dünyadan karar tepki yağdı.

SOKAĞA DÖKÜLÜRÜZ

Filistin'in İngiltere temsilcisi, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi durumunda şiddetin yeniden başlayabileceği ve Filistinlilerin sokağa çıkacağı uyarısını yaptı. Söz konusu adımın barış sürecine verilecek bir ölüm öpücüğü olacağını belirten temsilci Manuel Hasan, "Trump Orta Doğu'da Kudüs'ün İsrail kontrolü altında olmasını kabul etmeyecek Müslüman ve Hristiyanlara karşı savaş açtı" dedi.

İRAN'DAN TEPKİ

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, bu hamlenin ABD'nin yetersizliğini ve başarısızlığını gösterdiğini söyledi. "Filistin özgürleştirilecek ve Filistin halkı zafere kavuşacak" diyen Hamaney, ABD'nin bu konuda elleri bağlı olduğunu ve hedefine ulaşamayacağını öne sürdü.

MACRON DA KARŞI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin tek taraflı olarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ihtimalinin endişe verici olduğunu kaydetmişti. Trump ile bir telefon görüşmesi yaparak bu endişesini ileten Macron, Kudüs'ün statüsüne ilişkin kararın Filistin ve İsrail tarafları arasında yürütülecek barış görüşmelerinde ele alınması gerektiği vurgulamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.