Hava Durumu

Mustafa Bozbey'den kentsel dönüşüm çıkışı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 0.50 emsal artış uygulamasını eleştiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Kümese bile 0.50'den fazla emsal artış verdiler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mustafa Bozbey'den kentsel dönüşüm çıkışı!

Uğur Mumcu Sahnesi'ndeki toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "İlgili kanuna rağmen, Bursa Büyükşehir Belediyesi, '0.50 emsal artışı yapılabilir' plan notu ilavesiyle plan değişikliğine gitmiş, birçok parselde bu yönde plan değişikliği kararı alınmıştır. Kümese bile 0.50'den fazla emsal artış verdiler" dedi.

İnşaat ruhsatlarını vermek zorunda olduklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, aksi takdirde suç işlemiş olacaklarının altını çizdi. Mahkemelerin, plan değişikliklerine verdiği iptal kararlarına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin, iptal gerekçelerini gözetmeksizin meclis kararıyla yeniden onayladığını ifade eden Başkan Bozbey, bu durumun bir hukuk aldatmacası olduğunu kaydetti.

Nilüfer'de tespit edilen riskli yapı sayısından çok daha fazlasının kentsel yenileme adı altında yıkılarak, yerine çok katlı binaların yapıldığını belirten Başkan Bozbey, bunun sonucunda Nilüfer'in nüfusuna, yıllık ortalama artışın yanında yaklaşık 16 bin kişinin daha ekleneceğini söyledi.

Kentsel dönüşümün, öncelikle Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozbey, bunun aksine Bursa'nın en genç ve en planlı ilçesi olmasına rağmen Nilüfer'de yapıldığını ifade ederek, "Bizim de dönüşmesi gereken alanlarımız var, ancak öncelik Osmangazi ve Yıldırım'da olması gerekiyordu. Nilüfer'in Karaman, Esentepe, Işıktepe mahallelerindeki eski binaların olduğu bölgelerde bu çalışma yapılmış olsaydı, buna dönüşüm denirdi. Şu anda yapılan tamamen yenilemedir. Binayı yık, aynı arsaya oranı artırarak yenisini yap. Altyapı, sosyal donatı alanları, kamu ve yeşil alanlar da ele alınıp, bölgesel planlama yapılsaydı, bu en doğru yöntem olurdu" şeklinde konuştu.

Yapılan yanlışların herkesi etkilediğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Alınan bu değerler, benden, senden, ondan değil, 420 bin kişiden alınan değerlerdir. Burada birileri mutlu gibi görünecekse, bunun yanında 420 bin kişi de mağdur olacak. Çünkü insanlar bu kentin havasını soluyor. Kendi dört katlı binada otururken, karşısına 7-8 katlı binalar yapılmasını istemiyor. Güneşi görmek, rüzgârı hissetmek, havayı teneffüs etmek istiyor. Birinci öncelik insan ve şehir olmalı. Kentlerin geleceğini düşünmek zorundayız" dedi. Yapılan çalışmalardan memnuniyetsizliklerini dile getiren vatandaşlar da, yaşadıkları sıkıntıları paylaştı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.