Hava Durumu

Mustafa Bozbey'den yeni açıklama: 'Seçim sonuçları resmi olarak kesinleşmedi'

Millet İttifakı'nın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'den seçim sonuçlarıyla ilgili yeni açıklama geldi. Sonuçlarının resmi olarak kesinleşmediğini belirten Bozbey, "Yasal olarak yapabileceğimiz her şeyi değerlendireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mustafa Bozbey'den yeni açıklama: 'Seçim sonuçları resmi olarak kesinleşmedi'

CHP'nin Bursa adayı Mustafa Bozbey, seçim sonuçlarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 

"Yaklaşık 3 ay süren seçim sürecinde, başta gittiğimiz her yerde bizi bağrına basan Bursalı hemşehrilerimiz olmak üzere, gece gündüz demeden bizimle Bursa'yı karış karış dolaşan yol arkadaşlarıma, Bursa'ya dair hayallerimizi, umutlarımızı halkımıza anlatmak için kapı kapı dolaşan gönüllülerimize, hangi partiden olursa olsun mücadelemize omuz verenlere, kısacası Bursa'nın kaderini değiştirmek için yüreğini, emeğini ortaya koyan herkese binlerce kez teşekkür ediyorum" diyen Bozbey, "Bu süreçte inanılmaz bir mücadele verdik. Siyasetin ne denli kirlenebileceğine hep beraber tanıklık ettik. Yoğun bir karalama ve iftira bombardımanına maruz kaldık. Bu iftira ve karalama kampanyasını yapanlara hakkımı asla helal etmeyeceğim. Ama her şeye rağmen temiz siyaset anlayışımızdan ödün vermedik. Dik durduk, sevgiyi ve hoşgörüyü dilimizden eksik etmedik" ifadelerini kullandı.

"YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Seçim sonuçlarının resmi olarak kesinleşmediğini hatırlatan Bozbey, "Her ne kadar medyaya yansıyan sonuçlar az bir oy farkı ile geride olduğumuzu gösterse de bizdeki veriler ile karşılaştırma çalışması devam etmektedir. Bu nedenle ilgili arkadaşlarımla birlikte konuyu yakından takip ettiğimizin bilinmesini isterim. Islak imzalı tutanakların takibi, birleştirme tutanakları ile karşılaştırılması, iptal edilen oyların yeniden incelenmesi gibi yasal olarak yapabileceğimiz her şeyi değerlendireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Gülümseyen bir Bursa umuduyla sandığa koşmuş her vatandaşımızın oyu bize emanettir. Biz bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Sonuç ne olursa olsun, halkımızın iradesinin sandığa tam olarak yansıdığından emin olmak zorundayız. Bizi bağrına basan tüm Bursalılara gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Bozbey,  dün akşam sonuçların açıklanmaya devam ettiği sırada bir televizyon kanalına canlı bağlanıp, "Yaklaşık 1,5 puan civarında görünüyoruz" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.