Hava Durumu

Mutasyona uğrayan virüse karşı nasıl önlemler alınmalı?

Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayarak daha kolay bulaşır hale geldiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, mutasyona uğramış olan virüs için ne tür önlemler alınması gerektiğini de açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2020 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2020 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Mutasyona uğrayan virüse karşı nasıl önlemler alınmalı?

Maalesef yaz aylarındaki kontrolsüz ve umursamaz yaşam şekli, halen kontrol altına alınamayan virüs salgınının hızla ikinci pik yapmasına fırsat sağladı. Geldiğimiz noktada virüsün Mart ayındaki döngüsünden daha hızlı yayılan ve benzer şekilde agresif akciğer tutulumu gösterdiğini görüyoruz. Bunun üzerine mutasyona uğrayan virüsün daha kolay bulaşabilir olması ve daha ağır hastalık belirtileri göstermesi tedbiri bırakmamanın zorunluluk haline geldiğini gösteriyor. 

Covid-19 mutasyona uğramış olsa da alınması gereken önlemlerde bir değişiklik yok. Öncelikle her toplu ortamın riskli olduğu unutulmamalıdır. Mesafe ve maske kuralına uyulmadığı noktada ciddi sıkıntılar yaşanmaya devam edecektir. Uygulanması gereken kurallar aslında oldukça basit, maske takılıp, insanlarla arada 1,5 metrelik bir mesafe bırakılacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.