Hava Durumu

Müzeler ve ören yerleri ziyarete açıldı! Temassız bilet kontrolü...

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı kalan Topkapı Sarayı dün ziyarete açıldı. Dolmabahçe Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı ise bugünden itibaren ziyaretçi kabul etmeye başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2020 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Müzeler ve ören yerleri ziyarete açıldı! Temassız bilet kontrolü...

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 18 Mart'tan itibaren geçici olarak ziyarete kapatılan müze ve ören yerleri kapılarını açılıyor.

Bu kapsamda Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlı müzeler de ziyaretçi kabul edecek.

Salgın nedeniyle 75 gün kapalı kalan başta Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı olmak üzere tarihi kasırlar ziyaretçi kabul etmeye başlayacak.

İlk ziyaretler, Topkapı Sarayı'nda bugün, Dolmabahçe Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı'nda ise yarın (2 Haziran) gerçekleştirilecek.

Uluslararası müzecilik kriterleri çerçevesinde birtakım tedbirler alınırken, müzelere "sosyal mesafeyi kontrol etiketi" yerleştirildi.

Tedbirler kapsamında ziyaretçilerin, müze girişlerindeki güvenlik noktalarında ateşleri ölçülecek.

Ziyaretçinin maskesi yoksa Milli Saraylar personeli tarafından kendilerine maske tedarik edilecek. Sesli rehber cihazları, ziyaretçilere tek kullanımlık kilitli poşet içerisinde verilecek.

Ayrıca, ziyaretçi ile doğrudan temas kuran Milli Saraylar personeline maske, eldiven, siperlik ve dezenfektan kullanımı da zorunlu hale getirildi.

Normalleşme sürecinde saray ve kasırların dezenfekte edilme planı da yeniden düzenlendi. Bu kapsamda iç ve dış mekanların dezenfekte edilmesi işleminin günlük olarak gerçekleştirilmesi planlandı.

BİLET KONTROLLERİ TEMASSIZ YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300'ü aşkın müze ve ören yeri de gerekli hijyen tedbirlerinin alınmasının ardından ziyaretçilerini ağırlıyor.

Temasa açık tüm alanları artık periyodik olarak dezenfekte edilen müze ve ören yerlerinde, giriş ve sergileme alanlarına uyarı ve bilgilendirmeler yerleştirildi.

Ziyaretçilerin gişeye uğramadan barkod ile giriş yapabilmelerini sağlayan Bakanlık, "www.muze.gov.tr" internet adresine kare kod ile ulaşılıp e-bilet ve MüzeKart alımına imkan tanıyacak. Bilet ve e-bilet kontrolleri, özel terminaller ile temassız olarak gerçekleştiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.