Hava Durumu

Nasıl kıydınız? Bursa'da 12 yavru köpeği çuvala koyup ölüme terk ettiler

Bursa'da sokakta kalan hayvanları beslemek için gezen bir grup hayvansever gördükleri manzara karşısında şok oldular. Yenişehir ilçesinde boş bir arazide ağzı bağlı olarak onlarca yavru köpek ölmek üzereyken bulundu. Gördüklerini manzara karşısında neye uğrayan hayvan severler bunu yapanların biran önce bulunmasını istediler. Kurtarılan yavru köpekler İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağına götürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2020 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nasıl kıydınız? Bursa'da 12 yavru köpeği çuvala koyup ölüme terk ettiler

İnegöl'de ikamet eden ve hayansever dostu olarak tanınan Hatice Terkenli bir grup arkadaşıyla sokak hayvanlarını beslemek için gezdiklerinde Yenişehir ilçesi Ayaz mahallesi yakınlarındaki boş bir arazide çuvallardan sesler geldiğini fark ettiler.

Hayvan severler çuvallara yaklaştıklarında ağızlarının bağlı olduğu ve köpek seslerinin geldiği gördüler. Hemen bir bıçakla çuvalları kesen duyarlı vatandaşlar ölmek üzere olan yavru köpekleri kurtardı. Kurtarılan köpekler ihbar üzerine gelen İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri tarafından alınarak tedavileri yapılmak üzere götürüldü.


Konuyla ilgili açıklama yapan Terkenli şunları söyledi: "Hayvanları beslemek için geldik ama gördüğümüz manzara karşısında resmen kanımız dondu.

"ALLAH'A HAVALE EDİYORUZ"

Yenişehir ilçe sakinleri öncelikle bunu yapanlar biran önce bulunmalıdır. Bu tip haberler ile ilçemizin adının kötüye çıkarılmasını vesile olanları Allah'a havale ediyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız dediler.

Yenişehir Ayaz Köyü Muhtarı Ahmet Ay, "Biz köyümüz olarak bütün canlı hayvanlarımızın bakımını gerçekleştirmek için el birliği ile mücadele ediyoruz. Köyün birçok noktasında bulunan mama ve su kapları ile hayvanlarımızın bakımı yapılır. Köyümüz sınırları içine atılan bu yavru köpeklerin Ayaz köyü ve ilçemiz ile hiçbir alakası yoktur. Böyle çirkin vicdansız olaylar ile köyümüzün ve ilçemizin adını çıkaranları şiddetle kınıyoruz. Bu canları atanların ilçe dışından gelinerek bırakıldığına defalarca şahit olduk. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.



Yenişehir Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Birgül Demir, "Öncelikle bu yavru köpekleri bu şekilde dışarıya atanlara yazıklar olsun. Biz yıllardır ilçemizde yetişebildiğimiz noktalara giderek bu canlılarımızın bakımlarını yapmaya çalışıyoruz. Bu yavru köpeklerimizin atıldığı yer benim kendi köyümdür. Köyümüz halkı bütün canlı hayvanlara yardım edebilmek için evlerinin önlerine ve değişik noktalara mama ve su kabı koyarlar. Köyümüzden ve ilçemizden özellikle böyle masum yavru köpekleri kaderine terk edilerek dışarıya atılması asla söz konusu değildir. İlçemizin ve köyümüzün böyle vicdansız bir şekilde anılması bizleri derinden üzmüştür. Ayaz köyümüz İnegöl'e sınır köylerden biridir. Bu canların dışarıdan gelerek atıldığını düşüyoruz. Bunları yapanların bir an önce bulunması için mücadele edeceğiz" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.