Hava Durumu

NATO: 'Bir daha olmayacak'

Norveç'teki NATO tatbikatı esnasında yaşanan skandallara ilişkin açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Soruşturma sürüyor. Bir daha yaşanmayacağı konusunda garanti verdim" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2017 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2017 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
NATO: 'Bir daha olmayacak'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO tatbikatındaki skandal hakkında açıklama yaptı.NATO yetkililerinin soruşturması sürdüğünü belirten Stoltenberg, " Bir kez daha altını çizmek istiyorum. Türkiye bizim çok önemli bir müttefikimizdir. İttifakımıza çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmayacağını söyleyebilirim"dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı bir toplantıda NATO'nun bir tatbikatta kendisini ve Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan olayların gerçekleştiğini açıklamış, Türk askerlerinin tatbikattan çekildiğini açıklamıştı ve şunları özetle şunları söylemişti:

"Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz."

İKİ OLAY YAŞANMIŞTI

Daha sonra NATO yetkilisinin edinilen bilgiden, Norveç'te 8-17 Kasım tarihleri arasında yapılan tatbikatın masa başında düzenlenen simülasyonları sırasında iki olay yaşandığı öğrenilmişti. Buna göre, simülasyonlara ilişkin düzenlemelerin yürütüldüğü Norveç'teki Ortak Harp Merkezi'nde (JWC), ilk olayda simülasyonla ilgili arka plan belgeleri çerçevesinde 'Düşman Liderler Biyografisi' hazırlandı. Ancak hazırlığı yapan ekip teknisyeni Atatürk'ün heykelini bu biyografilerden birine yerleştirdi.

SAHTE HESAP AÇILMIŞTI

Diğer olayda Norveç Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir sivil personel Hollanda'daki karargahta simülasyon çerçevesinde kullanılan sanal bir sohbet mecrasında 'Recep Tayyip Erdoğan' adlı sahte hesap açtı.   Norveç ordusuna bağlı personel, sahte hesapla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın simülasyonda 'düşman ülke liderleriyle' yakın ilişki kurduğu ve iş birliği yaptığı mesajını verdi.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.