Hava Durumu

'NATO tatbikatından askerlerimizi çektik'

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç'teki NATO tatbikatında düşman tablosunda Atatürk ve kendisinin isminin yer alması nedeniyle 40 askeri geri çektiklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'NATO tatbikatından askerlerimizi çektik'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi.Norveç'teki NATO tatbikatında yaşanan skandalla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Burada Atatürk'ün resmi ve şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız Kanada yolundaydılar. Bizi aradılar böyle durum var. Bu tatbikat NATO tatbikatı. 40 askerimiz var, bunları çekme kararı verdik çekiyoruz dediler. Böyle bir ittifak olamaz. Oyun başka, zaman zaman malum yerlerde bunlar değişik yerlerde de yapıldı. Koskoca ABD'ye karşı niye böyle konuşuyorsunuz zihniyeti var. Hak'tan başka güçlü kim olabilir, biz buna bakacağız" dedi.

'AFRİN'İ TEMİZLEYECEĞİZ'

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG'nin varlığıyla ilgili konuşan Erdoğan, operasyon sinyalini tekrar verdi. Erdoğan, "Afrin'i PYD ve YPG''den temizlememiz gerekiyor. Oradaki gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız, buna mecburuz. Müttefiklik içinde kolayca çözülebilecek birçok sorun ABD tarafından çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka, Münbiç böyledir. Bütün bu olaylar Rakka'da Münbiç'te gelin beraber halledelim dediğimiz zaman önceki yönetim burada PYD, YPG kalmayacak denmesine rağmen bu sözü tutmamışlardır. Ardından gelen yönetim SDG ile işbirliği yapıyoruz diyor. Kim kimdir, bunları gayet iyi biliyoruz. Türkiye'nin DEAŞ ve PYD'ye operasyonlarını baltalayan ABD'nin yapmak istediği senaryonun farkındayız. Müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak bambaşka bir şey" diye konuştu.

DEAŞ'I İCAT EDEN

Erdoğan, konuşmasında DEAŞ'ı icat edenle PYD'yi kuranın aynı odak olduğunu belirtti, üstü kapalı, ABD'ye mesaj verdi. Erdoğan, "PYD'yi parlatan kimse Kuzey Irak yönetimini bağımsızlık ilanına sürükleyen de odur. FETÖ'yü kendi koruma kalkanlarında büyüttüklerini de unutmamak lazım. DEAŞ ve PYD'nin Rakka'da el ele girmeleri karşısında derin suskunluk içinde olunduğunu görüyoruz. SDG'yi kimse bize demokratik bir kuruluş olarak yutturmasın, adı demokratik kendisi terör örgütüdür. Biz biliyoruz ki bunların derdi terörizmle mücadele değildir. DEAŞ İslam düşmanlıklarını rahatça ifade edebilmelerinin aracıydı. Fonksiyonu bitince bu örgütün de bir köşeye atılması kuvvetle muhtemeldir. Oyunu kuranlar için bu iki örgütün bir araya gelmesinin hiçbir mahsuru yoktur. Kendi senaryolarını hayata geçiranlere gönüllü figüranlık yapanlar unutulmayacaktır" ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI'NA: MÜDAHALE ETMEYİNCE BU HALE GELİYOR

Erdoğan'ın gündeminde yüksek faiz oranları da vardı. "Dövizde, faizde uluslararası yatırımlarda yaşadığımız sıkıntıların hiçbiri ekonominin kendi dinamikleriyle ortaya çıkmıyor" diyen Erdoğan, "Büyüme oranlarında çok iyi noktadayız. Yılın üçüncü çeyreğiyle birlikte yıllık bazda yüzde 6-7 arasını bulması belki de aşması bekleniyor. Dövizdeki şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına ve kurun kendi seyrine döneceğine inanıyorum. Borsa 110 bin seviyesini zorluyor, Merkez Bankası rezervimiz 120 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Enflasyon yok hıyarmış salataymış bunlardan değil, enflasyonu doğuran ana sebep faizdir. Bunu öğreneceksiniz. Hala bunu anlamayanlar, anlamak istemeyenyer, bunu Batı'daki kafalarla çözmeye çalışanlar bizi anlamazlar. Batı'daki kafaların da bir kısmı zaten uygulamalarıyla bizi destekliyor. ABD'deki faiz oranları ortada. Bizdekilere bunu hala anlatamadık" ifadelerini kullandı.

KONUŞMAMIZ LAZIM

Yüksek faiz oranlarının faiz lobisine fayda sağladığını vurgulayan Erdoğan, "Bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar banka sahipleri, finans sektörü. Yatırımlarda niye sıkıntımız var? Bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan yatırımlar durur. Hala bunu anlatamıyoruz. Maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir muhafazakarlık içindedir. Oturup bunu konuşmamız lazım, Başbakan'la da konuştuk. Bunu çözmeye mecburuz. 15 senedir bunda inat edilmiştir. Faiz tekrar çıkmaya başladı, enflasyon çift haneliye gidiyor. Merkez Bankası yıl sonu şu olacak diyor, kaç kere revize ettiniz tutmuyor. Merkez bankalarının bağımsızlığı var, müdahale etmeyin deniyor tamam. Zaten müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor, tablo ortada. Türkiye'ye diz çöktürmek için her yola başvuranlara bir kez daha sesleniyorum, başaramayacaksınız" dedi.

UYARIYORUM, SAKIN HA!..

Konuşmasında partililere bazı uyarılarda bulunan Erdoğan, "Sakın ha dedikodulara, fiskoslara kulak asmayın. Biz işimize bakacağız, ülkemizde yapacağımız çok iş var. Biz kendimize inandıkça milletimizin milletimizin bize olan sadakatı da o kadar artacaktır. Tek yapmamız gereken kendi içimizdeki birliği, beraberliği, kardeşliği ve bununla birlikte milletimizle olan bağımızı güçlendirmektir. Önümüzdeki 1, 1.5 yıllık süreci çok iyi değerlendirdiğimiz de seçimlerde hedeflerimize ulaşmamamız için hiçbir neden yoktur. AK Parti'nin Genel Başkanı olarak ben sizlere güveniyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.