Hava Durumu

Ne sıklıkta saçlarımızı kestirmeliyiz?

Saç kesiminin doğru zamanı ne? Bu süreye saçınızın türü karar veriyor...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2021 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2021 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ne sıklıkta saçlarımızı kestirmeliyiz?

Saçları çok sık kesmek, uzamasını engelleyebilir. Çok nadir saç kestirirseniz de mısır püskülü gibi saç uçlarına sahip olursunuz. 

KARIŞIK VE KIVIRCIK SAÇLAR

Kıvırcık bir saç tipine sahipseniz, saç kesimi bir süre bekleyebilir. Bunun nedeni saçlarınız uzasa dahi bunun pek belli olmayacağı... Bu saç tipindeki kişiler saçlarının uzamasını istiyorsa 6 ayda 1 kestirmesi gerekiyor. Ancak uzunluğunu ve tarzını korumak istiyorsanız 3 ayda 1 kestirmeniz yeterli.

Eğer sık bukleli saçlarınız varsa, bu doğal olarak kuru bir saça sahip olduğunuz anlamına gelir. Buklelerinizi korumak istiyorsanız her 6 ila 12 haftada 1 kestirmeniz yeterli olur.

Saçınız ısıyla hasar görmüş veya boyanmışsa, her boyadığınızda kesim de yaptırmanız gerekiyor. Böylece uçlar sağlıklı kalabilir.

DALGALI YA DA DÜZ SAÇ TİPİ

Bakımlı düz veya dalgalı saçlara sahip olmanın anahtarı, çok fazla kısaltmadan sık sık uçlarından kestirmektir. En iyi sonuç için her 10 haftada ya da 3 ayda bir saçları uçlarından aldırmanız gerekir.

KALIN SAÇLAR

Kalın saçlar sık sık saç kesimi gerektirmez. Ancak ara sıra başıboş saç tellerin saçın yapısını bozuk gösterebilir. Bu nedenle kalın saçlarınız varsa, 6 ayda 1 kestirmeniz gerekir.

İNCE SAÇLAR

İnce saçlar kırılmaya daha müsait bir saç tipidir. Üstelik saç modelinin de hemen kaybolmasına neden olur. Bu nedenle saç modelinizi korumak ve hasarsız saçlara kavuşmak için 2 ayda 1 kesim şart.

HASARLI SAÇLAR

Saçınız uçları kırılmaya meyilliyse, şekillendirme veya boyama işlemi görmüşse, 8 haftada 1 kesim yaptırmanız ideal olacaktır. Böylece saçlar işleme rağmen sağlıklı kalabilirler.

Sık sık saç kesimi, kırılmayı ve aşırı kurumayı önlemeye yardımcı olacaktır.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.