Hava Durumu

Necronomicon: Tarihin en tehlikeli büyü kitabı!

Tarih bir sürü kehanet ve büyü olaylarıyla dolu. Hatta belki de birçok büyü kitabı da duymuşsunuzdur. Fakat okuyanı delirttiği iddia edilen 'Necronomican'ı ne kadar duydunuz? Peki bu kitap gerçekten de bahsedildiği kudretlere sahip mi? Gelin, hep birlikte öğrenelim.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2021 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2021 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Necronomicon: Tarihin en tehlikeli büyü kitabı!

Tarih birçok, büyü, efsane, sihirli kitap ve lanet hikâyeleriyle dolu.

Okuyanı doğa üstü yeteneklere bürüyen, okuyanı öldüren vs. çeşitli etkiler bırakan birçok kitap mevcut. Necronomicon da onlardan biri mi acaba? 

Okuyanı delirtiyor

Okuyanı delirttiği varsayılan Necronomicon, El Hazret isimli Arap bir gezgin tarafından M.S 700'lü yıllarda Şam'da kaleme alınmış. Biliyorsunuz ki özellikle Doğu coğrafyası ve hatta Şam mistik olaylarıyla ünlüdür. Gidenlerin mutlaka başına mistik olaylar gelmiştir.

Kopyası mevcut

Bu sebeple bu kitabın Şam'da kaleme alınması bizi şaşırtmadı. Kitabın orijinali hiçbir zaman bulunamamış ama şu an belli bir kısmının yazılı hali piyasalarda mevcutmuş.
 

'Ölülerin çağrı kitabı'

Kitabımız gerçekten ürkütücü detaylar barındırıyor ve gerçek bir büyü kitabı olarak kabul ediliyor. 'Arabın Kitabı', 'Ölülerin Çağrı Kitabı', 'Çıldırtan Kitap' gibi birçok isimle anılan kitabın korkunç fikirler aşıladığı, karanlık gerçekleri ile okuyanları deliliğe hatta ölüme götürdüğüne dair inanışlar mevcut.

Ölüler nasıl harekete geçirilir?

Kitap, El Hazret'in, yıllarca çöllerde aranıp, çok eski günlükleri bulması ve delirmesinden sonra kötü ruhlarla karşılaşmasını, insanların yeryüzüne gelmesinden önce yaşanan azothoth dönemini, ruhlar alemiyle nasıl iletişim kurulacağını ve ölülerin nasıl harekete geçirileceğini anlatıyormuş. 

Dinlerin iç yüzü

Peki detaylı olarak ne var bu kitabın içinde? "İnsanlar ne okuyup deliriyor?" derseniz, tufan öncesiyle ilgili gerçekleri, Tevrat'taki 'Yaratılış' bölümüyle, mitolojik kaynaklar arasında kesin benzerlikler olmasına rağmen Tevrat'ın bunları gizlemekte olduğunu, bugüne kadar yapılan çevirilerin ise kutsal kitabın aslına çok uzak olduğu, geniş ayrıntılarla geçmişin ve dinlerin kaynağının iç yüzü anlatılıyor kitapta.

Taşıyabileceği bilgi

İnsan ırkının dünyadan önce başka bir yerde olduğunu, özel zamanların belirlenmesiyle ve özel semboller kullanılarak, eskilerle ilişki kurulabileceğini ve onlardan istenilen kozmik bilgiler alınabileceğini, o zaman geçmişe ve geleceğe hakim olmanın mümkün olacağı ama bunun tehlikeli bir yol olduğu çünkü insan taşıyabileceği bilgiyi edinmesi gerektiği ve bunun farkında olması gerektiği anlatılmaktaymış.

Bahar Candan da...

Bahar Candan'ın dediği gibi "Eğer bir kişi bir bilgiyi almaya hazır değilken söylerseniz kaos yaratırsınız" sözcüğünü büyü kitabına yazmışlar yüzyıllar önce. Buradaki kaos delirmek olsa da kaos işte. Hazır olmayan okumasın. Aydınlanmayı sonra yaşar. 

Nostradamus da...

Neyse konumuza geri dönelim. Hatta ve hatta ünlü kahin Nostradamus'un ünlü 'Yüzlükler'inin ilk iki dörtlüğünde anlattığı metodunun kaynağı uzmanlara göre Necronomicon'dan alınmış. Necronomicon'da geleceği görmenin yollarını da anlatıldığı için Nostradamus'un geleceği görebilmesinin bu sayede olduğu iddialar arasında.

"Küçük bir ışık gelir insansız yerden..."

Nostradamus'un yazdığı ilk iki dörtlük şöyle: "Gece yarısı, gizli odamda yalnız çalışırken, otururum üç ayaklı pirinç sehpada. Küçük bir ışık gelir, insansız yerden. Düşüncemi aydınlatır, talihimin boş yere olduğuna inanmıyorum. Asa ellerimin arasında, konuşulur Branches ortamında, su hareketleniyor, limbe eteğinden ayağa, büyük bir korku, içten bir ses, farklı bir titreme, ilahi ışık kutsal haber artık yanımdadır."

Neden deliriyorlar?

Nostradamus'un ne demek istediğini ve nereye varmaya çalıştığını anlayamamakla birlikte bu kitabı okuyanlar neden deliyor oraya gelelim. Necronomicon'un çıldırtması olarak bildiğimiz delirme, diğer delirmelerden biraz farklı. Bildiğimiz, inandığımız her şeyi reddetmesi ve gerçeklerin çok farklı ve belki de çok acımasız olması yüzünden okuyanlar şoka giriyor ve zihinlerine hapsoluyorlar. 

Yasaklanmış

Gerçekler mi ağır geliyor yoksa insanlar delirmeye yer mi arıyor bilemeyiz ama şu anda da bu kitabın farklı bir sürü kopyası mevcut. Hatta bu kitap Papalık tarafından yasaklanmış ve Vatikan'da saklanıyormuş. Bir kopyası da İngiliz Müzesi'nde saklı tutuluyormuş. 

Adolf Hitler sayesinde

Bazı kaynaklara göre de Adolf Hitler'in ökült (din ve bilimin kapsamı dışında kalan doğaüstü inançlar ve uygulamalar) ilgisi sonucunda kitabın bir kopyasını ele geçirdiği belirtiliyor. 

Kaynak: Molatik

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.