Hava Durumu

'Neden ayağa kalkmadın' diyerek darp etmişti! Dayakçı patron hakkında flaş gelişme...

Beşiktaş'ta ünlü bir eğlence mekanının bilet satış bölümünde görevli biri kadın iki çalışan, mekan sahibi tarafından ayağa kalkmadıkları gerekçesiyle dayak yedi. Olay sırasında mekanda çalışan diğer işçiler ise duruma seyirci kaldı. Sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından gözaltına alınan mekan sahibi, emniyetteki işlemleri sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2019 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Neden ayağa kalkmadın' diyerek darp etmişti! Dayakçı patron hakkında flaş gelişme...

Olay, Nisan ayında Beşiktaş'ta bulunan ünlü bir eğlence mekanında meydana geldi. İddialara göre, eğlence mekanında bilet satış masasında görevli Gaye Akıl ve Enver isimli iki kişi, saat 20.55 sıralarında mekana gelen iş yeri sahibi Şahin Ş. tarafından darp edildi. "Beni görünce ayağa kalkacaksınız" diyerek iki çalışanına tokat atmaya başlayan Şahin Ş. çevrede bulunan diğer personellerin gözü önünde çalışanlarına sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Bu saldırı sırasında mekanda bulunan güvenlik görevlileri ve çalışanların bir süre olayı izlemesi ise şaşkınlığa neden oldu. Mekanın içinde başlayan darp, daha sonra mekanın dışına da yansıdı. Gaye Akıl'ın sosyal medya hesabından paylaştığı iddiaya göre iş yeri sahibi, "Bir daha buraya gelirseniz, sizi öldürürüm, ayaklarınızı kırarım" diye tehditler savurarak çalışanları dışarı çıkardı. Daha sonra Enver isimli çalışanı tokatlayarak mekanın önünden kovdu.

Olayın ardından Beşiktaş Emniyet Müdürlüğüne giden Gaye Akıl patronundan şikayetçi oldu. Akabinde hastaneye götürülen Akıl, darp raporu alarak Şahin Ş. hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı çıkardı. Sosyal medya hesabından görüntüleri yayınlayan Akıl, kamuoyundan destek istedi.

Daha önce aynı mekanda güvenlik görevlileri tarafından üniversite öğrencileri darp edilmişti.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Patronunun saldırı anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, Şahin Ş.'nin çalışanlarının bulunduğu masaya gelip bir anda tokat attığı görülüyor. Bir süre sonra aralarında tartışma devam ediyor ve köşeye kıstırdığı Gaye Akıl'a defalarca tokat attığı güvenlik kameralarına yansıyor. Daha sonra mekanın dışına çıkan Enver isimli çalışanına şiddet uygulamaya devam ettiği görülüyor.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Sosyal medyada yer alan görüntüler büyük tepki çekti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada mekan sahibi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Şeker Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şeker adliyedeki işlemler sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'KENDİMİ KAYBETTİM'

Öte yandan şüpheli Şahin Ş.'nin poliste verdiği ifadesi ortaya çıktı. Habertürk'ün aktardığına göre, Şahin Ş., kendini şöyle savundu:

"Olay günü bilet satılan bölümden geçerken, şikayetçi Gaye Akıl'a 'müşteriniz girdiği zaman saygıda kusur etmeyin, esnaflığın kuralıdır. Diyerek nasihat verip geçtim, ben oradan geçmiştim, ben kapıdan girerken de ayağa kalkmadığı için bunu benim için değil, veli nimet saydığımız müşteri için yapılmasını gerektiğini anlatmak üzere geri döndüm. Zaten bu yaşananlardan dolayı moralim bozuktu, ben nasihat etmek istedim ancak geri döndüğümde bu iki kişinin alaycı tavırla karşılaması, benim bilet kesen Enver Doygun ile diyalog kurmak istediğim sırada yanındaki Gaye Akıl'ın bu kişiyi savunur tarzda müdahale etmesi üzerine, istem dışı kendimi kaybettim, istemediğim bu hadise meydana geldi. Ben yüksek tansiyon hastasıyım, bu konuya ilişkin raporum vardır, ilaç kullanıyorum, son zamanlarda şirkette meydana gelen maddi anlamdaki olumsuz durumlar rahatsızlığımı tetikledi. Sonucunda az önce söylediğim gibi istemediğim böyle bir durum yaşandı. Söz konusu olay, işletmenin kendi mali durumuyla ilgili olumsuz hal almasından kaynaklı benim ani öfke patlamamla sonuçlandı, böyle bir olay yaşansın istemezdi, daha önce söylediğim gibi şikayetçilerle öncesinden herhangi bir şahsi husumetim söz konusu değildir, böyle bir olayın yaşanmasını gerçek anlamda istemezdim. Yaşananlardan dolayı üzüldüm pişmanım"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.