Hava Durumu

Neden Bitcoin 2021'in en düşük seviyesinde? İşte sebebi...

Geçtiğimiz hafta 2 trilyon dolarlık işlem hacmini geçen kripto para piyasası güne keskin düşüşlerle başladı. Piyasa değeri en yüksek 10 kripto para birimi güne yaklaşık yüzde 20 düşüşle başlarken ilerleyen saatlerde yüzde 4 değer kazanarak düşüş ortalama yüzde 16'ya geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2021 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2021 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Neden Bitcoin 2021'in en düşük seviyesinde? İşte sebebi...

2 trilyon dolarlık işlem hacmine ulaşan son dönemin ünlü yatırım aracı kripto paralar güne şok bir düşüşle başladı.

İşlem hacminde yüzde 12'ye varan azalmayla birlikte en çok işlem gören ve en yüksek piyasa değerine sahip 10 para birimi ortalama yüzde 20 düşüş yaşadı. NTV'nin haberine göre, daha sonra toparlanan piyasa yüzde 4 değer kazanırken günlük zarar yüzde 16 seviyelerinde seyretti.

ETHEREUM REKOR DÜŞÜŞ YAŞADI

En çok işlem gören ve en büyük piyasa değerine sahip Bitcoin, yaklaşık yüzde 11 değer kaybederek 48 bin 300 seviyelerinden işlem görürken 2021 yılında ilk kez 50 bin doların altına indi.

Bitcoin'e piyasa değeri ve işlem hacmi olarak en yakın seviyede işlem gören Ethereum da yüzde 12'lik rekor düşüşle 2 bin 180 dolar seviyelerinde işlem gördü.

SEBEBİ JOE BİDEN'IN VERGİ PLANI

Güne büyük düşüşle başlayan kripto para piyasasının bu denli düşmesinin nedeninin ise ABD Başkanı Joe Biden'in sermaye kazancı vergilerini artırma planının dijital varlıklara yatırımı sınırlayacağı spekülasyonu olduğu belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz gün ABD vergi kanununda yapılacak bir dizi değişiklik planları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Biden'ın açıkladığı vergi planında, sermaye kazançları üzerindeki vergileri neredeyse iki katına çıkarmak yer alırken, 1 milyon dolardan fazla kazananlar kişilerin yüzde 39,6 vergi ödemesi gibi maddelerin kripto para piyasalarını etkilediği bildirildi.

'HABERE DAYALI SATIŞ GENELLİKLE TERSİNE DÖNER'

New York'taki bir kripto ve blok zinciri yatırım şirketi olan BlockTower Capital'in portföy yöneticisi Avi Felman, "Batı fonları, Biden vergi planından sonra Bitcoin'i agresif bir şekilde satmaya başladı" derken "Nihayetinde habere dayalı satış genellikle tersine döner" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada, kripto para birimlerine zarar veren vergi planı hakkında bireysel yatırımcılar kayıplardan şikayet ederken, analistler, perakende ve kurumsal yatırımcıların dijital para birimlerini meşru bir varlık sınıfı olarak kabul ettikleri bu dönemde düşüşlerin muhtemelen geçici olduğunu söyledi.

Melbourne merkezli Pepperstone Markets Ltd'nin araştırma başkanı Chris Weston, vergi planına atıfta bulunarak "Şu anda dünyada herkesin bahsettiği şey bu" derken, "Sanırım bazı teknik satışlarınız olabilir. Ether, hareketin en önemli örneğidir. Bitcoin'den büyük ölçüde daha iyi performans göstermiştir" şeklinde konuştu.

2021'DE BİTCOİN YÜZDE 74, ETHEREUM 3 KAT ARTTI

Bitcoin 2021 yılında yüzde 74 artarken, Ethereum üç kattan fazla arttı. Her ikisi de, Tesla ve BNY Mellon da dahil olmak üzere, ana akım şirketlerin ve büyük yatırımcıların kripto para dünyasına girmesiyle geleneksel yatırım araçlarından büyük ölçüde daha iyi performans gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.