Hava Durumu

'Neler olmuş neler'

250 DEAŞ'lı ile ailelerinin, ABD öncülüğündeki koalisyon ile terör örgütü YPG öncülüğündeki SDG ortak operasyonuyla Rakka'dan tahliye edilmesiyle ilgili sert konuşan Başbakan Yıldırım, "Neler olmuş neler. Bu mu stratejik işbirliği? Avrupa ve dünya DEAŞ teröristleri ne zaman gelecek ve eylem yapacak diye düşünsün" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Neler olmuş neler'

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. 250 DEAŞ'lı ile ailelerinin, ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG öncülüğündeki SDG ortak operasyonuyla Rakka'dan tahliye edilmesiyle ilgili sert konuşan Yıldırım, "BBC bir haber geçti. Rakka'ya ilişkin yeni bir rezalet ortaya çıktı. YPG ve koalisyon güçleri sözde ABD ve koalisyon güçleriyle beraber Rakka'yı DEAŞ'tan temizleyecekler ve insanlar oraya yerleşecekler. Ancak gel gör ki neler olmuş neler. Rakka'da DEAŞ'lıları temizlemek yerine onları silahlarıyla beraber Rakka'dan çıkmaları için destek olmuşlar. Teröristler silahlarıyla gittiler, PYD/PKK gelip yerleşti. Bir terör örgütü çıktı, başka terör örgütü yerleşti. Bu mu stratejik işbirliği? Türkiye bir kez daha haklı çıktı. Avrupa ve dünya DEAŞ teröristleri ne zaman gelecek ve eylem yapacak diye düşünsün" dedi.

ABD'YE FETÖ TEPKİSİ

Konuşmasında ABD ziyaretine ilişkin değerlendirme yapan Yıldırım, ABD'nin FETÖ'yü iade etmeme tavrını eleştirdi, "9 Kasım'da ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bir görüşme yaptık. FETÖ ve bölgesel konulardaki beklentilerimizi açıkça ortaya koyduk. FETÖ elebaşının tutuklanarak ülkemize iadesi talebimizi yeniden ilettik. Bize kanıt diyenlerin 11 Eylül sonrası Afganistan'a giriyoruz, ABD'nin arkasında olan bizimle gelsin dedik. Biz de kanıt sormadık. Oraya asker gönderdik. Şimdi 15 Temmuz'un faili olduğunu Sağır Sultan'ın bile bildiği FETÖ'nün geriye verilmesi konusunda kırk dereden su getirmenin ne alemi var? Ne delili soruyorsun?" dedi.

HÜSRANLA SONUÇLANDI

Yıldırım'ın gündeminde Kuzey Irak'ta yapılan korsan referandum da vardı. "Irak'taki yasadışı referandumdan sonra Türkiye'nin uyarılarının ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır" diyen Yıldırım, "Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin oldu bitti macerası hüsranla sonuşlanmıştır. Körfez ülkelerindeki siyasi dalgalanmalar ve Suudi Arabistan'daki gelişmeler de dikkat çekicidir ve takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

2018 İÇİN UYARI

Küresel güçlerin Türkiye'nin üzerine oynadığını belirten Yıldırım, "Şimdi de 2018 ekonomik kriz kaos senaryosunu devreye sokmaya çalışıyorlar. Herkes rahat olsun, gerekli tedbirlerimizi aldık alıyoruz. Hedefimiz 2018'de enflasyonla mücadele. Hangi hileye başvururlarsa vursunlar ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.