Hava Durumu

Netflix ve Amazon Prime Video RTÜK'ten lisans aldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Şahin, "İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2020 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Netflix ve Amazon Prime Video RTÜK'ten lisans aldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix ve Amazon Prime Video'nun RTÜK'ten lisans aldığını duyurdu. Şahin, twitter hesabından yaptığı açıklamada ''İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı. Hayırlı olsun.'' yazdı.

Resmi Gazete'de 1 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanan Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Netflix ve benzeri platformların RTÜK'e lisans başvurusu yapması gerekiyordu.

NETFLIX 2019'DA 1.5 MİLYON ÜYEYİ GEÇTİ

İnternet üzerinden film ve dizi izleme hizmeti sunan, özellikle ABD'de oldukça yaygın olarak kullanılan Netflix, Türkiye'de 2016 yılında yayına başlamıştı. Şirket 2019 yılında Türkiye'de 1.5 milyon üyeyi geçtiklerini duyurmuştu.

AMAZON PRIME EYLÜLDE AÇILDI

Prime Video ve Prime Gaming'i kapsayan Amazon Prime 15 Eylül'de resmi olarak Türkiye'de de açıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.