Hava Durumu

Nihat Hatipoğlu'nu gülümseten soru!

Atv'de koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında seyircisiz gerçekleşen sahur ve iftar programlarını sunan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, izleyicilerin zoom üzerinden yönelttiği soruları yanıtlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nihat Hatipoğlu'nu gülümseten soru!

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile iftar programına bağlanan dokuz yaşındaki Yunus Emre Uçar, "Yanağımda Allah yazıyor gibi görünüyor sizce bu işaret mi?" diye sordu. Söz konusu soru karşısında gülümseyen Nihat Hatipoğlu, "İyiye güzele işaret olarak düşünelim. İnşallah Allah'ın yolunda iyi bir kul olursun" cevabını verdi.

'ASTRAL SEYAHAT' SORUSU!

Atv ekranlarında yayınlanan 'Nihat Hatipoğlu ile İftar' programının 16 Nisan Cuma günü yayınlanan bölümünde, ünlü ilâhiyatçıya yöneltilen soru gündem oldu.

Muş'tan yayına bağlanan Zeynep Ebrar Yıldız isimli izleyici, "Malum pandemi sürecindeyiz. Astral seyahatle Kabe'ye gidersek haccımız kabul olur mu?" sorusunu yöneltti.

Nihat Hatipoğlu, söz konusu soruya şu yanıtı verdi:

"Duayla Kabe'ye gidin, astral seyahatle Kabe'ye gidemezsiniz. Astral seyahat denemeleri çok doğru olan denemeler değildir. Onlara gerek yok..."

"Namaz kılarken gözünüzü kapatıp Kabe'yi düşünmek, Medine'yi düşünmek, kendinizi orada hissetmek... Tasavvufta buna râbıta diyorlar. Kalbi Allah'a bağlamak, tefekkürle Allah'ın büyüklüğünü düşünmek... Bu şekilde olabilir..."

"Ruhla beden birbirinden ayrılacak, tabii bu çok farklı bir şey. Bu tür denemelerden uzak durmak gerekiyor. Namaz kıldıktan sonra elinizi açıp, gözünüzü kapatıp dualar edersiniz. Astral seyahatle Kabe'ye de gidilmez, hacı da olunmaz."

ASTRAL SEYAHAT NEDİR?

Ruhun bedeninizden kısa süreliğine ayrılarak farklı bir boyuta taşınmasına astral seyahat denir. Ruhsal bir seyahat olan astral seyahat, bedeni ve fiziki olarak yapılabilecek bir seyahat değildir. Kısaca varlığın vücuttan ayrılarak dolaşması durumu olarak tanımlanan astral seyahat, ülkeler arası hatta gezegenler arası yolculuk yapıldığına inanılır.

AŞI ORUCU BOZAR MI?

Ramazan programlarına Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl izleyicilerin sorularını Zoom uygulaması üzerinden yanıtlıyor.

Geçtiğimiz günlerde ATV'de ekranlara gelen ilk sahur programında, vatandaşların en çok merak ettiği soru ise "Aşı orucu bozar mı?" oldu.

Ünlü ilâhiyatçı, "Covid-19'la ilgili aşı adaleye vurulan ve vitamin olmayan, koruyucu niteliği olan antibiyotiğin bir türü yani bir ilaç. Bu yüzden orucu bozacak bir durum asla söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.