Hava Durumu

Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: 1-2 ay içerisinde proje geçebilir!

Bursa'da en hızlı büyüyen ilçenin Nilüfer olduğunu belirten Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu durumun doğru planlamalar yapılmazsa kaos yaratabileceğini söyledi 'Yavaş ve sağlıklı büyümeliyiz' mesajını verdi. Başkan Erdem ayrıca, ekokent projesiyle ilgili, "Muhtemelen 1-2 ay içerisinde projenin geçeceği haberini alırız" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2021 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2021 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: 1-2 ay içerisinde proje geçebilir!

Tuğba Öz

YeniDönem gazetesi Genel Müdürü Enver Akasoy ve ekibini misafir eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ilçeyle ilgili önemli bilgiler aktardı. Görüşmede inşaatları 5 ay önce tamamlanan ancak hizmete açılamayan Hasanağa-Kayapa-Balat aile sağlığı merkezleri ile ilgili müjde veren Başkan Erdem, "Şu an doktor olmayan yerlere atama yapılması aşamasındayız. 1-2 hafta içerisinde doktorlar aile sağlık merkezlerine yerleşebilir" dedi. Bir kısmını hayırseverlerle yaptıkları aile sağlığı merkezlerinin 2 katlı olacağını ve 6 hekimin görev yapacağını aktaran Başkan Erdem, hizmet vermekte olan İhsaniye'deki aile sağlığı merkezinin yeni yerine taşınmasının ise 1 gün içerisinde tamamlanabileceğini söyledi.

'DÖNÜŞÜM NİLÜFER'DE OLDU'

Şehrin kanayan yarası kentsel dönüşüm meselesi hakkında dikkat çeken açıklamalar yapan Başkan Erdem, 0,50 emsal artışı getiren sürece en başından beri karşı çıktıklarının altını çizerek "Dönüşüm sürecinde üzerinde değişiklik yapılan 300 parselin neredeyse 280'i Nilüfer'deydi. Yani yüzde 95 üzerindeki kentsel dönüşüm bu bölgede yapıldı. Riskli binaların yasa gereği 60 gün içerisinde yıkılması gerekiyordu. Bu yüzden de ciddi anlamda mağduriyet yaşandı. Bundan ciddi anlamda rahatsızız. O bölgelerin daha sosyal bir alana dönüşmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

'EKOKENT ONAYLANABİLİR'

Başkan Erdem, Nilüfer'in Bursa'da en hızlı büyüyen kent olduğuna vurgu yaptı ve geçen yıl 484 bin olan ilçe nüfusunun yılbaşı itibarıyla 500 binin üzerine çıkacağını belirtti. Merkezlerin kent içine dağıtılmasını öngören ve 5 yıl önce Kayapa bölgesinde yapmayı planladıkları ekokent projesini hatırlatan Erdem, "Projenin yeniden hayata geçirilmesi konusunda İmar Komisyonu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibinin çaba içerisinde olduğunu görüyorum. Muhtemelen 1-2 ay içerisinde projenin geçeceği haberini alırız" ifadelerini kullandı.

'YENİ ALANLAR GEREKLİ'

Hızlı bir şekilde yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdem, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım master planı içerisinde Nilüfer'in 2035 projeksiyonunun 975 bin kişi olarak öngörüldüğüne dikkat çekti. Plana göre şehrin 2 kat büyüyeceğini aktaran Erdem bu hususta alınacak önlemleri ise şöyle sıraladı: "Öncelikle ulaşım konusunda metro dahil planlamalar yapılmalı. İkinci olarak merkezler kente dağıtılmalı. Üçüncü olarak ise kente sosyal donatı alanları kazandırılmalı"

'KENTİN HIZINA YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Mevcut büyüme hızın karşın gelecek 14 yılda ilçeye altyapı ve üstyapının yanı sıra sosyal donatı alanları, eğitim ve hastanelerin kazandırılmasının mümkün olmadığını belirten Erdem, "Bugünkü gelir-gider hesabımızda bunun mümkün olmadığı zaten açık olarak görünüyor. Bu bizi kaosa götürebilir. Dolayısıyla 'yavaş ve sağlıklı' büyümeliyiz. Hizmetlerimizi üretebildiğimiz kadar büyüme sağlayalım" ifadelerini kullandı. Balkan Mahallesi'ne bu sene 5 binin üzerinde vatandaşın geldiğini de açıklayan Erdem, önümüzdeki yıl bölgedeki yoğunluğun daha da artacağını ifade ederek, "Böylelikle büyüyoruz ve kentin hızına yetişmeye çalışıyoruz" dedi.

'MERKEZ KONUMUNDAYIZ'

Çok geniş ve sürekli yenilenen alanlar olduğu için belediye kaynaklarını tek bir bölgeye verme şanslarının olmadığını dile getiren Erdem, "Bizim hedefimiz altyapı, üstyapı ve sosyal donatı alanları sağlamak. Ki en çok sosyal donatı alanı olan bölgeyiz. Kültür, eğitim ve sağlığın lider olduğu merkez halindeyiz. Bunun bir başarı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'TARIMA TEŞVİK LAZIM'

İlçede 9 Organize sanayi bölgesi olduğunu belirten ve OSB'ler içerisinde vatandaşa tarım yaptırmaya çalıştıklarını anlatan Erdem, "2 yıldır çalışmalarımızı kırsala yönelttik. Kırsaldaki insanların girdi maliyetlerinin yüksek olduğu bir dönemde teşvike ihtiyacı var. Tarımla ilgili çalışmaların altyapısını oluşturmaya gayret ediyoruz. Biraz zaman alacak ama 2-3 sene içerisinde tam olarak bir sistem oturtacağımızı düşünüyorum. Kentten geri dönüşleri teşvik etmemiz lazım" dedi.

'BOSTANLAR ARTIYOR'

Erdem, Nilüfer Kent Bostanları'nın sayısını yılbaşına kadar 10'a çıkaracaklarını bildirdi. Satış ofislerinin bitme noktasına geldiğini açıklayan Erdem, ocak ayına kadar bazı mahallelerde bostanların hizmete gireceğini belirtti. Sağlıklı gıdaya ulaşma konusunda çaba harcadıklarına vurgu yapan Erdem, ilçede yapılacak bir pazarlama girişimi ile bostanlardaki ürünleri internet sitesi üzerinden bütün Türkiye'ye dağıtmayı hedeflediklerini duyurdu.

'YENİ TAKIM BEKLİYORUM'

Öte yandan İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda Nilüfer'den çıkan bir takımın müsabaka yapmasını istediklerini ve buna destek olmaya çalıştıklarını anlatan Erdem, "2. ve 3. Lig takımlarına kamp için önerilerimiz oldu ama sonuç alamadık. Türkiye Futbol Federasyonu'nu tarafından stadyum ve bünyasendeki otelimizde hakemlere eğitim verildi. Amatör takımlar da haftada 2-3 gün maç oynayınca sahayı kontrol etme şansımız kalmıyor. Dolayısıyla yeni bir profesyonel takım bekliyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.