Hava Durumu

Nilüfer'de çocuklara uzaktan karikatür eğitimi

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimin gündeme geldiği şu günlerde Nilüfer Belediyesi'nin çocuk ve gençlere yönelik sürdürdüğü karikatür atölyesi de zorunlu olarak ara verilen derslerine uzaktan eğitimle devam ediyor. Eğitmen Mehmet Kahraman eşliğinde başarılı çalışmalar yapan Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi kursiyerleri, artık cep telefonlarıyla uzaktan derslerine devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2020 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer'de çocuklara uzaktan karikatür eğitimi

WhatsApp üzerinden bir gurup oluşturarak o günkü dersin içeriğini yazan eğitmen Mehmet Kahraman, velilerin de dahil edildiği bu gurupta dersin konusuyla ilgili görseller, videolar paylaşıyor ve ardından öğrenciler dersin konusuyla ilgili karikatür çalışmalarına başlıyor.

Çalışma tamamlanınca yaptıkları karikatürleri yine WhatsApp üzerinden grupla paylaşan öğrenciler, uzaktan eğitimle sürdürdükleri son atölye çalışmalarında tüm dünyanın gündemini oluşturan koronavirüs konusu üzerinde çalıştılar.

Herkesin korkulu rüyası olan koronavirüsü kendi algı biçimleriyle tasvir ederek karikatürler çizen çocuklar, birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkardı.

Bütün bu çalışmaları velilerin de görmesi için grubun sosyal medya hesaplarından da paylaşan eğitmen Mehmet Kahraman, 25. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'nda Gençler ve Çocuklar Kategorisinde Başarı Ödülü kazanan; Adahan Erödcü, Ayşen Çelebi, Bora Kılıç, Can Atay, Demir Tırpan, İnanç Efe Çınar, Mete İlhanlar ve Serdar Kaya'nın da bu atölyenin öğrencisi olduğunu ve öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduğunu söyledi.

Uzaktan karikatür eğitimi uygulaması, yaşadığımız özel dönem nedeniyle eve kapanmak durumunda kalan, ancak çocukları evde oyalamakta zorlanan aileler için de kurtarıcı oldu. Uygulamayı memnuniyetle karşılayan veliler, başka alanlarda da çocuklara yönelik bu tür uygulamaların yaygınlaşması dileğinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.