Hava Durumu

Nilüfer'de havacılık sporuna tam destek

Havacılık sporlarına verdiği önemle dikkat çeken Nilüfer Belediyesi, Amatör Spor Kulüpleri Derneği iş birliğiyle "yamaç paraşütü başlangıç kursu" düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2017 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2017 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer'de havacılık sporuna tam destek

Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri'nde gerçekleştirilecek eğitimler, uzmanlar tarafından verilecek. Havacılık sporuna gönül verenlerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimin ilk dönemi 22 Temmuz tarihinde başlayacak. 16 yaşından büyük, 45 ile 110 kilogram arasında ağırlığa sahip ve yamaç paraşütü yapmaya engel teşkil edecek rahatsızlığı bulunmayanlar, kursa başvuru yapabiliyor. Epilepsi, astım, kalp, bel ve omurga rahatsızlığı olanların başvuruları kabul edilmiyor.

3 hafta sonunu kapsayacak olan eğitim programına katılanlar, en az 7 ile en fazla 10 irtifa uçuşu yapabilecek.

Havacılık sporunu geniş kitlelerle buluşturmak istediklerini kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Halkımızın sporun farklı branşları ile tanışmaları için çalışmalar yapıyoruz. Yaz dönemi boyunca iki ayrı kurs açmayı hedefliyoruz. İlk dönemi 22 Temmuz'da başlayacak olan kursa gösterilen talep bizi memnun etti. Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri'nde gerçekleşecek olan eğitimler, 20 yıllık deneyim ve tecrübesi olan yamaç paraşütü pilotu ve eğitmeni Erol Aslantaş tarafından verilecek. Her türlü uçuş emniyet tedbirinin alınacağı eğitime katılanlar, Gölyazı ve Uluabat Gölü manzarası eşliğinde gökyüzü ile tanışacak. Eğitimde başarılı olarak belge almaya hak kazananlar, yamaç paraşütü pilotu olabilecek" dedi.

Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri'nde ayrıca pilotlar eşliğinde tandem uçuş hizmeti de veriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.