Hava Durumu

Nilüfer'de ipler gerildi! Zehir zemberek sözler...

Yerel seçimlere doğru Nilüfer'de ipler gerildi. AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Ay, belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i hedef alarak 'Büyükşehir yapıyor, Bozbey cakasını satıyor' dedi. Bozbey, "Şaşırıyorum. Sayın başkan herhalde Nilüfer'de yaşamıyor" yanıtını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2018 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2018 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer'de ipler gerildi! Zehir zemberek sözler...

N. Nuri YAVUZ

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan 2019 Yılı Performans Programı kitabında vatandaşlara bilinçli olarak yanlış bilgiler verildiğini ve kelime oyunlarıyla borç batağında olan bir belediyenin yine algı operasyonlarıyla tozpembe bir tablo çizdiğini söyledi. Ay, "Sayın Bozbey, sınırları Bursa'yı aşan, ülkeye hatta dünyaya yayılan BORÇLU bir Nilüfer'den bahsediyor olsa gerek. Çünkü 2017 yılı faaliyet raporu verilerine bakıldığında gerçekleşen 371 Milyon TL'lik 2017 bütçesinin yüzde 60'ı tutarında borcu olan bütçe açıklarını ve sapmalarını kapatmak için elinde avucunda ne varsa satan müflis bir tüccar görüntüsü çizmektedir. İşin özü şu ki, Nilüfer Belediyesi artık yönetilemez bir duruma gelmiştir" dedi.

'CAKA SATIYOR'

Ay, "Nilüfer Belediyesi kurumsal web sitesinde; 'Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında yer alan cadde ve sokaklar' başlığı altında Beşevler ve Bilginler Caddelerinden, Fatih Sultan Mehmet Bulvarına, Ata Bulvarından Uğur Mumcu Bulvarına, Tuna Caddesinden Ahmet Taner Kışlalı Caddesine kadar 72 cadde ve sokağın ismini sayarak, Nilüfer'de yapılan tüm büyük hizmetlerin Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirildiğini açıkça itiraf etmektedir. Bütün büyük alt ve üst yapı yatırımlarını Büyükşehir Belediyemiz yaptıktan sonra Sayın Bozbey'e de dünya çapında bir kurum olduğunun cakasını satmak kalıyor. Sayın Bozbey bu durumdan Türkiye genelinde sadece Nilüfer Belediyesi'nin yaşadığı bir olumsuzluk olarak bahsetmektedir. Bahse konu düzenlemeler tüm belediyeler için geçerlidir. Sayın Bozbey, iki yakası bir araya gelmeyen, yönetilemez duruma getirdiği belediye bütçesini savunmak için başka argümanlar bulmalı" diye konuştu.

HERHALDE NİLÜFER'DE YAŞAMIYOR

Ufuk Ay'ın açıklamalarına yanıt veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Şaşırıyorum. AK Parti ilçe başkanı herhalde Nilüfer'de yaşamıyor. Ben öyle anladım. Başka ilçede yaşıyor da sadece partiye gidip geliyor gibi, öyle düşünüyorum. Şuanda Türkiye'de her konuda sosyal, kültürel, sportif projelerde, yönetim sisteminde örnek gösterilen ve birçok belediyenin yanında birçok kurum ve kuruluşların da Nilüfer Belediyesi'ni ziyarete geldiği bu süreçte hala bunları söyleyebiliyorsa tabi ki ben bu arkadaşımızın Nilüfer'de yaşamadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü Nilüfer'de yaşayanlar hangi hizmetlerin yapıldığını nelerin faaliyette olduğunu, insanların neden burada mutluluk içinde gülümsemeyle yaşadığını çok iyi biliyorlar. Bunun içindir ki seçim döneminde de Nilüferliler yine tercihlerini bu yönde değerlendirip ona göre kararlarını vereceklerdir" dedi.

2 YILDIR KRİZ VAR

Bozbey, "Sayın Ay, açıklamasında Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmaya çalışmış ama işi başka bir yöne çekmiş görünüyor. Türkiye'de 2 yıldır kriz var. Ve bu iki yılda Nilüfer'in artan nüfusuyla birlikte hizmet ağının da denk olması lazım. Nilüfer 2017 yılında İnsani Gelişme Vakfı'nın yaptığı İnsani Gelişme Endeksi araştırmasında Türkiye genelinde 6'ncı sıradaydı. Bu yıl 5'inci sıraya yükseldik. Yaklaşık 60'ın üzerinde kriteri olan bu araştırma Nilüfer'in durumu ortaya koyuyor" diye konuştu.

KEŞKE O CADDELER YAPILSAYDI

Bozbey, "Açıklamasında ifade ettiği cadde ve bulvarların biz yapılmış olmasını arzu ederdik. Onların bizimle ilgisi yok, Büyükşehir'in işi. Biz, hiçbir zaman da bu çalışmalar Nilüfer'in demedik. O cadde ve bulvarların yapılmış ve bitmiş olması bizim en büyük arzumuzda ama onlar da yapılmadı. Sadece bahsettiği caddelerde öyle bir düzenleme yapılıyor. Biz, yeninden revize edilmesinden yanaydık. Örnek FSM Bulvarı'nda sadece kavşaklarda yenilemeler yapılıyor. Ama bizim önerimiz tamamen düzenlenmesiydi. Nilüfer'i tanımadığı ve Nilüfer'de gezmediği için sayın başkan bunları söyleyebilecek durumda hissediyor kendini" dedi.

BORÇ BATAĞI DOĞRU DEĞİL

Bozbey, "Bizim de borcumuz var ve inkâr etmiyoruz. Elbette ki borç olacak. Neticede yapılması gerekenler var. Ama gerçek şu ki Türkiye 2 yıldan beri ekonomik darboğazdan geçmektedir. Geçtiğimiz ay emlak vergileri dönemiydi. Ki zorunlu ödenmesi gereken vergilerden biridir. Bu ayda ödemelerde büyük bir sağma var. Siz bu sapmayı nasıl karşılayacaksınız? Elinizdeki gayrimenkul ya da menkul değerle karşılayacaksınız. Doğrusu da budur. Çünkü yapmak zorunda olduğunuz hizmetleriniz var. Biz, ne yaptığımızı ve ne yapacağımızı da biliyoruz. Biz, çünkü bilime inanan insanlarız. Bunları körü körüne de yapmıyoruz. 'Borç batağında' diyor ki bunlar doğru da değil. Türkiye'de son iki yılda belediyelerin çoğunluğunun üstlendiği sorumlulukları yerine getirme olasılığına bir baksınlar. Biz hepsini inceliyoruz. Nilüfer, tüm olumsuzluklara rağmen iyi bir yıl geçirmiştir. Önümüzdeki süreçte de hedeflediği bütün projelerini, evet bazılarında gecikme olabilir ama gerçekleştirebilecek potansiyele sahiptir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.