Hava Durumu

Nilüfer'in bütçesi kabul edildi! 'Yine de yetmiyor'

Nilüfer Belediyesi Meclisi 2018 yılı bütçesini kabul etti. 370 milyon TL olarak belirlenen bütçesinin ilçeye yetmeyeceğini kaydeden Başkan Bozbey "Göreve geldiğimizde Nilüfer'in nüfusu 108 bindi. 2017 yılı sonu itibariyle yaklaşık 435 bin civarında olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2017 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2017 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Nilüfer'in bütçesi kabul edildi! 'Yine de yetmiyor'

Nilüfer Belediye Meclisi, 2018 mali yılı bütçesini görüşmek için toplandı. Bütçe görüşmelerine geçmeden önce konuşan Başkan Mustafa Bozbey, sanayi bölgelerine tanınan vergi muafiyeti gibi uygulamaların ilçe belediye gelirlerine vurulan bir darbe olduğunu kaydetti. Bozbey, bu durumun nüfusu her yıl 25 bin civarında artan Nilüfer'de, milyonlarca liralık gelir kaybına yol açtığına dikkat çekti. Nilüfer'in, Bursa'nın kalbi durumuna geldiğini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, "Ancak, halkın her anlamda hizmetlerden yararlanabilmesi için belediyelerin gelirlerini artıran tedbirlerin de bir an önce alınması şarttır. Belediye gelirlerinin giderek tırpanlandığı bu süreçte her şeye rağmen örnek ve lider kent kimliğimizi korumaya, yurttaşlarımızı sosyal belediyeciliğin iyi uygulama örnekleriyle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak, il belediyelerinin dahi cesaret edemediği projeleri yıllardır Nilüfer'de hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Bozbey, birçok projede devletten katkı alamadıklarını söyledi.

Bütün bunlara rağmen Nilüfer Belediyesi olarak taahhüt edilen yatırımların büyük çoğunluğunu dönem sonunda gerçekleştirmiş olarak vatandaşların karşısına çıkacaklarını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, "Daha fazlasını yapmak görevimiz. Ancak şu anki dönemde en azından mevcut hizmetleri vasıflı bir şekilde sürdürebilmek dahi bizim için çok önemli bir başarıdır. Nilüfer'e, 370 milyonluk bütçe yeterli değil. Çünkü biz, kişi başı bin lira civarında bütçelerden buralara geldik. Şuanda kişi başı bütçemiz düştü. Göreve geldiğimizde Nilüfer'in nüfusu 108 bindi. 2017 yılı sonu itibariyle yaklaşık 435 bin civarında olacaktır" şeklinde konuştu.

ŞEFFAFLIK İLKESİYLE HER YIL PAYLAŞILIYOR

Nilüfer Belediyesi olarak yatırımları, kent dinamiklerinin görüşlerini alarak 'katılımcılık' esasıyla belirlediklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, performans programının sonuçlarını da 'şeffaflık' ilkesiyle her yıl paylaştıklarını kaydetti.

Performans değerlendirmesinin ardından, Nilüfer Belediyesi'nin 2018 mali yılı bütçe görüşmelerine geçildi. Nilüfer Belediyesi'nin, 2018 yılı için öngörülen bütçesi, 370 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Bütçenin Nilüfer'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Başkan Mustafa Bozbey, yapılacak olan hizmetlerin herkes için faydalı olacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.