Hava Durumu

Normalleşme bekleyenlere kötü haber! Üçüncü dalga için tarih verdi

Koronavirüs pandemisiyle mücadelede başlayan normalleşme süreci başta esnafı ve vatandaşı sevindirirken, gelen haberler ise korkuttu. Kısıtlamaların kalktığı ilk hafta sokaklar dolarken, uzmanlarda üçüncü dalga açıklaması geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Normalleşme bekleyenlere kötü haber! Üçüncü dalga için tarih verdi

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs risk haritasına göre 'çok yüksek riskli' illerin dışında kalan yerlerde kafe, lokanta ve restoranlar hizmet vermeye başladı. Bu gelişme vatandaşı ve esnafı sevindirirken, vaka artışı ise gelecek günler için korkuttu. Özellikle kısıtlamanın kalktığı ilk cumartesi günü cadde ve sokaklar doldu, trafik yoğunluğu yüzde 80'leri aştı, kapalı mekanlar ise eski günlerini aratmadı.

SADECE 16 İLDE DÜŞÜŞ YAŞANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin risk grubunu belirlemede en önemli kriterlerden biri olan 100 bin nüfus başına düşen haftalık vaka sayılarını açıkladı. 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında, bir önceki 20-26 şubat tarihlerine ilişkin tabloya göre 65 ilde haftalık vaka sayısı artarken, sadece 16 ilde düşüş görüldü. Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli. Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ DALGA UYARISI

Vakalardaki önlenemez artış devam ederken, uzmanlarda da korkutan uyarılar geldi. Milliyet'te yer alan habere göre Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, son birkaç gündür hastanelere başvuru sayısında bir miktar artış olduğunu belirtirek, "Kafeler, lokantalar böyle dolar taşarsa nisan ayında üçüncü dalgayı görürüz." dedi.

BURSA'NIN RİSKİ ARTTI

Öte yandan Sağlık Bakanı Koca, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı.

Geçen hafta yüz binde 49.70'lerde gezerken Bursa'da vaka sayısının bu hafta 58,55 olduğu görüldü.

İstanbul'da 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 oldu.

Bursa vaka artışıyla birlikte turuncuya (yüksek riskli iller) döndü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.