Hava Durumu

Numan Kurtulmuş: IMF bir hayır kurumu değil!

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, IMF ile anlaşma iddialarıyla ilgili konuştu. Kurtulmuş, Türkiye ile IMF'nin görüştüğü iddialarına ilişkin, ''Bir kere çok net söylüyoruz. Türkiye 2014'ün mayıs ayında kurtulduğu IMF'nin kapısına bir daha gitmeyecektir. Çünkü Türkiye tecrübesi de dünya tecrübesi de bize bir şey gösteriyor. IMF bir hayır kurumu değil." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2020 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2020 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Numan Kurtulmuş: IMF bir hayır kurumu değil!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye ile IMF'nin görüştüğü iddialarıyla ilgili olarak, ''Bir kere çok net söylüyoruz Türkiye 2014'ün mayıs ayında kurtulduğu IMF'nin kapısına bir daha gitmeyecektir. Çünkü Türkiye tecrübesi de dünya tecrübesi de bize bir şey gösteriyor. IMF bir hayır kurumu değil. IMF bir finans kurumu da değil sanıldığı gibi.

IMF dar durumda kalan ekonomilere sadece üç beş kuruş para yardımı yapmakla kalmıyor. "Senin ekonomi politiğini de ben yöneteceğim" diyor. Yani ülkelerin siyasal yönetimine ortak olmaya çalışıyor. Nitekim Türkiye'de de aynı şeyi yaptılar. Türkiye çok şükür bunlardan kurtuldu. Bir daha asla IMF'nin kapısına inşallah düşmeyecektir Türkiye.'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.