Hava Durumu

Numan Kurtulmuş'tan dikkat çeken Ekrem İmamoğlu açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, canlı yayında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, Ekrem İmamoğlu ile ilgili "İmamoğlu'na tavsiyem, İstanbul ile ilgilensin. İstanbul'un devasa problemleri çözmek için gayret etsin. O kendisini seçim döneminde sanıyor" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Numan Kurtulmuş'tan dikkat çeken Ekrem İmamoğlu açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

ÖZDEMİR BAYRAKTAR'IN VEFATI

Türkiye'nin milli bağımsızlık hamlelerinden birisinin önceliğini yapmıştır Özdemir Bayraktar. Özdemir Bayraktar ve evlatlarının gayretleriyle İHA ve SİHA'larda çok başarılı olduk. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. O görevini yaptı ve gitti. Allah bu ülkeye yaptığı katkıları karşısına çıkarsın. Bu ülkeye yapılan iyilikleri millet unutmuyor.

HDP'NİN MUHALEFETE TEZKERE ÇAĞRISI

Türkiye, Suriye ve Irak'ta operasyon yapmaya meraklı değil. HDP'nin çağrısına muhalefet uymamalı. Buna ihtimal vermiyorum. Bu tezkereler keyif olsun diye gelmiyor. Teröre karşı halkımızın korunması için alınıyor. Bizim milli önceliğimiz bu silahlı terör gruplarına destek verenlerin yapmak istediği bölgeyi daha parçalıklı hale getirmektir. Bizim amacımız da bu birliğin korunması. Kardeş halklarını korumak. Diğer partiler milli menfaate uygun davranmalı. HDP'ye diyecek bir şeyimiz yok.

SİYASİ CİNAYETLER İDDİASI

Epeyce bir süredir muhalefet partileri yalanların etrafında gündemde kalmaya çalışıyor. Siyasi cinayetler meselesi kirli bir alandır. Türkiye faili meçhul cinayetlerden çok çekmiş bir ülkedir. Faili meçhul cinayetler meselesi çok geride kalmıştır. Muhalefet partisi sorumsuzca hareket etmemeli.

KILIÇDAROĞLU'NUN BÜROKRAT AÇIKLAMASI

Diyor ki bir kişinin yönetimi, burada öyle bir şey yok. Halk hizmetle yükümlü bir hükümet var. Kılıçdaroğlu milli şef döneminin icraatları hatırlasın. İkincisi 18 Mart... Bunun ne anlama geldiğine baktık. Diğer bir husus da kimse şerefli memurlara parmak sallayamaz. Bugün yaklaşık 4 milyon kamu görevlisi var. Kılıçdaroğlu bunlardan hangisi yasaya aykırı hareket ediyor? Elinizde bir liste mi var? Şimdiden fişleme mi yapıyorsunuz? Bu açık adı fişlemedir. Biz şunu söylüyoruz. AK Parti görevinde işe başlayanlar da daha önce başlayanlar da kendi vazifelerini yapacak, görev alacaklar. Kılıçdaroğlu gölge boksu yapıyor. Haddini aşan sözler söylememesini tavsiye ediyoruz.

BÜYÜKELÇİLERİN KAVALA ÇAĞRISI: HADSİZLİKTİR, TERBİYESİZLİKTİR

Bu Türkiye'nin içişlerine müdahale etmek demektir. Asıl vazifeleri ülkelerin ilişkilerini geliştirmek. Onlar kendi ülkelerinin çıkarına aykırı olacak şekilde davranmıştır. Bu hadsizliktir terbiyesizliktir. Bizler bile bu dosyalarla ilgili kanaat bildirmiyoruz. Bu dosyaya siyaset karar vermez. veremez. Türkiye'nin hizaya getirmeye çalışmasınlar. Vahim bir durum olduğunu unutmasınlar.

AB KOMİSYONU'NUN TÜRKİYE RAPORU

Türkiye'nin pozitif gidişine çelmek takmak için atılmış bir adım olduğu çok açık. Raporda dile getirilen konuların bizim için hiç bir ciddiyeti yoktur. Bizim için yok hükmündedir. Bunların hiçbirisi kabul edilebilir değil. Türkiye tam üyelik konusunda ilerliyor, bize ders vermeye kalkmasınlar. Hiçbirisinin Türkiye'nin içişlerine müdahalesine izin vermeyiz. Biz bunlara itibar etmiyoruz. Bunlar bir rapor yayınladı diye boyun eğecek değiliz.

PARLAMENTER SİSTEM TARTIŞMASI

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi var. Şu andaki anayasa bunu öngörüyor. Bu yokmuş gibi konuşuyorlar. Mevcut durum anayasa dışı gibi konuşuluyor. Bizim en büyük rahatımız adayımız belli, oyumuzu daha yukarı nasıl çıkarırız diye çalışıyoruz. Ama karşı taraf için zor olan kimin aday olacağı belli değildir. Akşener'in ben cumhurbaşkanı adayı değil, başbakan adayıyım demesi de korkmayın aday değilim demek. HDP'nin 11 maddelik çıkışı da ittifaka destek aslında. HDP 'açık ittifak gizli ortaklık' yapıyor.

İMAMOĞLU ADAYLIĞA MI HAZIRLANIYOR?

İmamoğlu'na tavsiyem, İstanbul ile ilgilensin. İstanbul'un devasa problemleri çözmek işçin gayret etsin. O kendisini seçim döneminde sanıyor.

MUHALEFETTE İTTİFAK TARTIŞMASI

HDP'nin sözcüleri zaman zaman CHP ve İYİ Parti sıralarına dönüp, fırça attılar. Muhalefete 'HDP yokmuş gibi davranmayın' diyorlar. Buradaki sorumluluk partilerin yöneticilerine düşüyor.

SİYASETTE ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

Erken seçim gündemde değil. Seçim için rasyonel hiçbir şey ortada yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.