Hava Durumu

Oğuz Balaları: 'İstikbal yurtta mı, gurbette mi?'

Bursa'da faaliyet gösteren 'Oğuz Balaları' adlı grup, son zamanlarda sıklıkla tartışılan ve itiraz edilen yurtdışında yaşamakla ilgili görüşlerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2019 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Oğuz Balaları: 'İstikbal yurtta mı, gurbette mi?'

'Oğuz Balaları' bir araya gelerek "Geleceğimizi kendi ülkemizde mi yoksa yurt dışında mı daha iyi şekillendiririz?" konusunu masaya yatırdı. Grup, yaptıkları müzakere sonucunda düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı.

Oğuz Balaları'nın açıklaması:

"Yurt dışında yaşama hevesinin birincil kaynağı; bize sadece oraların renkli ve güzel yüzünü aktaran iletişim kanallarının aldatıcı reklamlarıdır. Dikkatli olacağız.

Dünyanın her yerindeki hayati ihtiyaçlar, ülkemizde de kâfi miktarda mevcuttur. Güneşin en parlağı, doğanın en güzeli, toprağın en bereketlisi, insanın en hası bizdedir. Sahibi olacağız.

Dışarıya sadece bilim, teknik, sanat ve yöntem öğrenmek üzere çıkılabilir. Yeterince aldıktan sonra dönüp bunlar, ülkemizin istifadesine sunulmalıdır. Uyanık olacağız.

Tembel her yerde tembeldir. Başka diyarlar, başka ülkeler başka milletler insanı çalışkan değil kendine hizmetkâr yapar,  modern köle yapar. Çalışkan olacağız.

Kendi yurdumdaki birinci sınıf vatandaşlığımızı; dünyanın en müreffeh ülkesindeki ikinci sınıf muamele ile değiştirmeyiz. Akıllı olacağız.

Gurbet ve vatan hasreti duygusu dünyanın her yerinde kalbimizi yakacaktır. Ruhumuz ancak ayaklarımız kendi toprağımıza bastığında huzur bulabilir. İdrakinde olacağız.

Nihai hedef ülkemizin diğer ülkelerin sahip olduğu imkân, donanım, fırsat ve standartları yakalaması, muhasır medeniyet çizgisini aşmak olmalıdır. Azim ve kararlılığında olacağız.

Nerede yaşarsak yaşayalım, mezarımız ata toprağında olacak. Atamıza layık olacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.