Hava Durumu

Oğuzhan Kutlucan'a EMSAZ onuru

Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisleri Topluluğu'nun düzenlediği Endüstri Mühendisleri ve Sanayiciler Zirvesi'nde (EMSAZ) iş dünyasının en yetkin kişileri öğrencilerle buluştu. Panelde komite lideri Onur Koçak, panel sponsorlarından YeniDönem gazetesi İmtiyaz Sahibi Oğuzhan Kutlucan'a plaket takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2018 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2018 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Oğuzhan  Kutlucan'a EMSAZ onuru

-Sercan Diyaroğlu-

Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisleri Topluluğu kariyer günleri önceki gün düzenlenen kokteylle başladı. Panelle ilgili bilgi veren Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu panel eğitim komite lideri Onur Koçak bu yıl 13.sünü düzenledikleri Endüstri Mühendisleri ve Sanayiciler Zirvesi'nin(EMSAZ) üniversitenin en köklü etkinliklerinden biri olduğuna dikkat çekti.

50 MİSAFİR ÖĞRENCİ

Başka üniversitelerden de katılımcıların olduğunu vurgulayan Koçak, "Başka üniversitelerden de birçok arkadaşımız geliyor. Gerek Kocaeli, gerek İstanbul ve Ankara'dan yaklaşık 50 öğrenci arkadaşımız da katılım gösteriyor. Yaklaşık 4 gün sürecek olan organizasyonumuz bugün açılış kokteyliyle başlıyor. Yarın sabah şehir dışındaki üniversitelerden gelen arkadaşlarımızı geziye götürüyoruz. Panelimiz öğleden sonra ise konferanslarla devam ediyor" şeklinde konuştu.

'TEMELDEN YETİŞTİM'

EMSAZ sponsorlarından başarılı iş adamı Fahrettin Gülener ise kokteylde şöyle konuştu: "Benim mesleğim kalıpçılık. 68 Tophane mezunuyum. Küçük yaştan itibaren meslek sahibi olmanın yanında temelden yetişerek geldim. Bir parçayı tek başına tornada işleyen, 7-12 yaş grubu endüstri mühendisi öğrencilerim var. Nasıl olabilir böyle bir şey. Yol gösterirsen işlerler" diye konuştu.

2 MİLYON MESLEK BİTECEK

Zirvede söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de dünyada yapay zeka üzerine çalışmaların olduğunu söyleyerek , "Bununla birlikte mıknatıstan faydalanıp tamamen havada giden tren yapma mücadelesi var" dedi. 2030 yılından itibaren bilim insanlarının raporlarına göre 2 milyonun üzerinde mesleğin yok olacağına dikkat çeken Bozbey, kendi mesleği olan inşaat mühendisliğinin de bu iş dallarından biri olacağını vurguladı. Bozbey, "Düşünün yani fazla değil. 12 sene sonra ölmez sağ kalırsak inşaat mühendisliği bunun neresinde olacak diye düşünüyorum şimdi. Çünkü bir inşaat mühendisi olarak üç boyutlu akıllı yazıcıların çıktığını görüyorum" dedi. Bozbey, endüstri mühendisliğinin bu meslekler arasında yer alıp almayacağına yönelik sorulan bir soruya da, "Ben bilmem. Onu siz takip edeceksiniz" şeklinde vurguladı.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmalar sonrası Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu panel eğitim komite lideri Onur Koçak, organizasyon sponsorlarından YeniDönem gazetesi İmtiyaz Sahibi Oğuzhan Kutlucan'a katkılarından ötürü plaket takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.