Hava Durumu

Okulların başlama tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 6 Eylül'de açılacağını duyurdu. Bakan Selçuk, "6 Eylül'den itibaren öğrencilerin gelmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2021 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Okulların başlama tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, HaberTürk'te Açık ve Net programında Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk milyonlarca öğrenci ve aileyi ilgilendiren "Okullar ne zaman açılacak" sorusuna da açıklık getirdi. Bakan Selçuk'un konuya ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

* Aşılama konusunda seçimlerden sonra ilk başlayan grup öğretmenlerdi. Şimdi tamamlanmak üzere. Yüzde 90'lar civarında. Hatta 3. aşılarla ilgili senaryolar çalışılıyor.

* Bizim ilk sayılar yüzde 15 civarında öğretmenimiz aşıya gelmedi. Zamanlama, lojistik nedenler olabilir. Yaptırmak istemeyebilir. Bu konuyla ayrıntılı analiz henüz bitmedi. Bizim 'aşı olmayan öğretmenin eğitim, öğretim yapması söz konusu olamaz' diye bir yaklaşımımız hukuki olarak olamaz. Biz de gerekirse bire bir konuşur, dertleşiriz. Hiçbir öğretmenimiz hiçbir çocuğu riske atacak bir tercihte bulunmaz.

* Elbette bu gidişe bakıyoruz, dünyadaki gidişe de bakıyoruz. Kontrol artmaya başladı. Varyantlarla ilgili farklı çözüm senaryoları başladı. Türkiye'de de kontrol edilebilir düzeyde. Tereddütsüz eylülde başlayacak gibi yönetiyoruz. 6 Eyül'den itibaren öğrencilerin gelmesini bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.